Dissabte, desembre 9, 2023

Les festes de Sant Honorat a la revista es saig

glosa_santhonorat_llorencmora
Glosa de Llorenç Antich Mora apareguda al núm. 1 de la revista

35 anys d’una revista com la nostra donen per molt. Durant aquest temps hem donat notícia de molts dels esdeveniments del poble, i també de les festes de Sant Honorat. La primera notícia, publicada el febrer de 1981 donaven compte d’algunes bauxes que acabaren a les set del matí, aquell any en què el fogueró es va celebrar el mateix dia de Sant Honorat.

Aquest mateix 1981 es Saig va publicar una glossa de Sant Honorat escrita pel nostre recordat Llorenç Antich Mora, i que podeu veure al costat.

La primera crònica de les festes la trobam en el número núm. 14 de febrer de 1982. A la penúltima pàgina d’aquest número, a es Saig ens congratulàvem de la magnífica resposta del poble a la convocatòria de festa: el fogueró de la vetlada de Sant Honorat, el ball dels Cossiers, que any reestrenaren sa Dansa nova enmig d’una forta pluja i que la majoria de gent aguantà, el concert de l’orquestra Ciutat de Palma, la fumada lenta amb pipa.

Pel gener del 83 la portada d’es Saig era un goig de sant Honorat que servia per desitjar unes bones festes als algaidins. A les pàgines interiors hi havia el programa de festes: cossiers, concert coral, concert d’un quintet de vent, representació teatral…

De manera modesta, al llarg d’aquests 40 anys hem publicat diferents informacions, pregons de les festes abans que l’Ajuntament decidís fer-ho i també algunes fotografies, que eren recollides a les edicions del mes de febrer. Des del 2015, ja comptam amb nombroses diapositives en digital que podreu trobar i compartir a les nostres xarxes socials.

No són totes ni molt manco, però volem acostar-vos algunes de les fotografies publicades aquests anys a es Saig.  La majoria clar estar són en blanc i negre, però donen bona mostra de com ha canviat la gent i el nostre poble. Clicau sobre cadascuna per ampliar-les i saber més de quan corresponen.

Molts d’anys i bons a tots!

Si heu tengut nostàlgia, enguany que per mor de la pandèmia no hi ha hagut festes, podreu anar a veure la crònica de la revetla de Sant Honorat de l’any 2020, la darrera abans de les pandèmies.

%d