Dimecres, setembre 27, 2023
AlgaidaPinaRanda

Quanta gent viu a Algaida i com hem evolucionat?

Com ja és costum cada any, amb el programa de festes de Sant Jaume, l’Ajuntament ens informa del número de població total que viu a la vila.

Però ara el que volem des d’aquest noticiari es mostrar-vos quanta població hi ha distribuïda per edats i sexes i com ha evolucionat en els darrers temps.

Amb les dades estadístiques i malgrat no es vegi en la següent piràmide de població de 2014, hi havia més homes (2.752) que dones (2.602), fent un total de 5.034 algaidins/es. Aquesta gràfica sobre la població algaidina mostra una tendència regressiva, pròpia dels països desenvolupats que tendeix a un envelliment de la població, i això és així perquè es mostren les bandes més amples en els grups superiors que en la base on s’hi troba la població jove, si bé s’observa una certa recuperació.

Piràmide de població algaida 2014
Elaboració pròpia a partir de les dades de l’INE

Si gratam una mica més en les dades trobareu que hi havia 4629 de nacionalitat espanyola i 725 estrangers procedents sobretot d’Alemanya (199), Romania (156), Regne Unit (77), Bulgària (44), Itàlia (42) França (25), estats europeus no comunitaris (10), d’Àfrica (12, 7 dels quals del Marroc), d’Amèrica (69, 18 dels quals procedents d’Argentina) i d’Àsia (16, 10 dels quals de la Xina).

Pel que a l’evolució de la població, en el següent gràfic es veu amb major claredat el fet que Algaida, fruit en part de la seva proximitat amb la capital de l’illa, ha anat augmentant la seva població en un tendència més que evident des de l’any 1986 quan comença el gràfic.

Elaboració pròpia a partir de dades de l'INE
Elaboració pròpia a partir de dades de l’INE

Seguint amb les dades, cal tenir present que a les Illes Balears, el 2014 tenia una taxa de mortalitat de 7,08 ‰, una taxa de natalitat de 9,51 ‰, mentre que la taxa de fecunditat és de 37,92 ‰ (nascuts per cada mil dones)

La població de 5718 algaidins per al 2015 és una dada provisional.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: