L’Assumpció de la Mare de Déu d’agost a Algaida i Pina

Fa sis anys que el Consell de Mallorca i el Bisbat col·laboren en la difusió de la festivitat de l’Assumpció de la Mare de Déu i que es tradueix, principalment, en l’exposició a diferents parròquies i convents de l’illa del llit de la Mare de Déu Morta, una peça destacada del patrimoni religiós i artístic de les esglésies. Enguany són 59 punts d’exposició, visitables durant el mes d’agost.

Podeu accedir a tota la informació a través del web  www.assumpciodelamarededeu.net

Els llits de la Mare de Déu són unes peces, en molts casos, monumentals que només s’exposen uns quants dies l’any en motiu de la festivitat del 15 d’agost, i que en paraules de Gabriel Carrió, coordinador del projecte, “representen les restes d’un naufragi”, perquè el seu major esplendor va ser en el segle XVII on eren part de tot un protocol festiu que incorporava diferents elements com processons –algunes de les quals encara es conserven, músiques, paralitúrgies teatrals i altre tipus de mobiliari. Mallorca és a dia d’avui un dels pocs llocs del món on es conserva aquesta tradició universal, una festa que difonen l’àrea de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, el Bisbat i en la qual col·laboren l’Ajuntament de Palma, la Catedral de Mallorca, ARCA i Amics del Patrimoni.

Imatge del llit de la Mare de Déu Dormida exposada el 2014

Imatge del llit de la Mare de Déu Dormida exposada el 2014

Les esglésies d’Algaida i Pina se sumen a aquesta tradició i també exposaran els llits de la Mare de Déu. A Algaida s’hi podrà entrear a veure’l el dssabte 15 d’agost d’11 a 12.30 i de 19 a 20:30 h i el diumenge16 d’agost, d’11 a 12:30 h. A Pina, es podrà visitar el divendres 14 d’agost, de 18:30 a 19:30 h. el dissabte, dia 15 tot el dia i el diumenge 16 d’agost, de 10 a 11 h.

Redacció Noticiari es saig 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.