Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaPinaRandaResidus

L’Ajuntament d’Algaida i Natura Parc inicien una campanya de control d’animals

brigadaanimalsL’Ajuntament d’Algaida i la Fundació Natura Parc han iniciat una campanya de control d’animals en els nuclis urbans d’Algaida, Pina i Randa i a foravila del terme municipal.

Així durant un seguit de mesos un tècnic de Natura Parc i un agent de la Policia Local faran controls de forma periòdica i de manera aleatòria per diferents indrets del municipi, per tal d’informar als propietaris d’animals sobre les seves obligacions i també d’advertir sobre les sancions que els hi poden recaure en cas que incompleixin allò que marca l’ordenança cívica.

Així, els principals aspectes que vol afrontar l’Ajuntament d’Algaida amb aquesta campanya és que els propietaris de cans que passegen per les zones públiques del poble retirin els excrements que deixen els seus cans, i que com hem denunciat en aquest noticiari crea greus problemes a la ciutadania.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, explica que amb aquesta campanya «volem conscienciar a la gent que té animals de quines són les seves obligacions respecte a la resta de ciutadans per tal de contribuir entre tots a que hi hagi una millor convivència i tenir un poble més net».

D’altra banda, des del consisitori també es vol fer un control dels cans per comprovar si tenen xip o no i també s’advertiran als propietaris dels animals, coneguts com potencialment perillosos, que els han de portar amb el pertinent morral.

La batlessa apunta que «aquesta primera part de la campanya és informativa però més endavant els agents ja posaran les pertinents sancions econòmiques si detecten que s’incompleix l’ordenança cívica perquè per conviure hi ha unes normes que hem de complir tots»

I val la pena que entre tots les complim, ja que les sancions econòmiques derivades del seu incompliment poden anar dels 60 als 750 euros. Més enllà de les sancions, la convivència i mantenir el poble net és responsabilitat de tots.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: