Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaCulturaEs saig

Recull de mostres de condol per la mort de Pere Mulet

peremuletcerdaAhir vàrem anunciar la mort del nostre col·laborador Pere Mulet Cerdà. A més de ser un dels impulsors de la nostra revista, fou regidor de l’Ajuntament d’Algaida durant la primera legislatura entre 1979 i 1983. Llicenciat en llengües clàssiques, havia estat professor dels col·legis Lluís Vives i Sant Francesc de Palma, era segons els seus amics i coneguts un savi tranquil, dialogant i de molta cultura. Fou també un gran dinamitzador cultural i impulsor dels Premis Castellitx. Molta de la nostra història recent i antiga del poble d’Algaida li devem gràcies als seus treballs d’investigació publicats a la revista Es Saig.

El funeral serà a les 20 hores a l’església d’Algaida.

L’Ajuntament d’Algaida va decidir suspendre el lliurament dels Premis Castellitx el passat dilluns en senyal de dol per la mort de Pere Mulet, jurat dels premis i varen agrair i reconèixer la gran feina feta per Pere Mulet durant tota la història dels Premis Castellitx.

Més per Algaida també ha lamentat la mort de Pere Mulet i han volgut «mostrar el nostre agraïment per la tasca que va dur a terme per a dinamitzar la vida cultural del nostre municipi, així com per la seva participació en la vida política com a regidor del nostre poble. El nostre condol a familiars i amics», segons han informat en un comunicat al seu perfil de Facebook.

Durant aquests dies s’han donat moltes mostres d’admiració i condol i nosaltres els reproduïm. Sabem que no són totes però volem compartir les més significatives.

Bartomeu Mestre Balutxo. 
«Fa tres setmanes compartírem un dinar a can Biel Majoral. En Pere, ple de vida, cultíssim sempre, gestor d’una conversa amable i enriquidora, savi, sagaç, rioler i generós, aquell dia em va fer el present d’un document d’alt interès, d’una magnitud tal que m’obligava a pensar com li agrairia. Ara mai no el podré correspondre»

Margalida Garcías Simon
«Ens ha deixat una de les persones que més feina ha fet per la cultura a Algaida. Sempre te tendrem dins el nostre record. Gràcies Pere per tot allò que ens has deixat; serà un exemple a seguir».

Joan Carles Palos Nadal
«Són dies trists i de dol per a la família Mulet-Mas d’Algaida. Ha mort en Pere Mulet Cerdà. Els ha deixat un germà, un espòs, un pare i un padrí, una persona que estimaven i que compartia la vida amb ells des de feia molts anys. Ara els hi queda/ens queda el record i el sentiment cap a una persona íntegra i entregada al país.
Però per molts altres, com jo mateix, aquesta tristesa i dol té una significació diferent; no només ha mort un bon amic, d’Algaida i de l’Obra Cultural Balear, sinó que també era/havia estat el nostre/meu primer professor de literatura/llatí/grec. Era un home savi i pacient, gran comunicador del seu coneixement, una persona que et convidava a estimar allò que a ell li apassionava.
Per mi sempre serà el senyor Mulet, que era com acostumaven a adreçar-nos als professors en aquella època. Però en el record d’una experiència compartida amb aquest home savi i pacient, el tractament de ‘senyor’ ve acompanyat del reconeixent d’una ‘autoritat’ guanyada a pols, mai imposada, per una autèntic DOCENT.
Gràcies Pere per tot allò que ens donares i compartires, pel teu coneixement i saviesa. Mai no t’oblidarem!!!!»

Bàrbara Suau Font 
«Oh! Em sap greu! Va ser un dels millors professors que he tengut, per no dir el millor. Amb ell vaig descobrir el plaer d’aprendre grec i llatí. Les classes de grec (només amb set alumnes) eren una delícia. Vaig aprendre molt, amb ell. I gràcies a ell, l’examen de Selectivitat fou fàcil… Quins bons records! Em ve a la memòria, també, que m’ajudà a fer un treball de literatura per un altre professor. Em passà material i em donava idees. Més que un professor era un company. Des de Bunyola, el meu condol a la família i amics.»

Antoni Verger
«Va ser el meu professor de llatí a 2on de BUP, el curs 1988-89. Record perfectament la seva bonhomia, paciència i capacitat pedagògica. Un gran professor»

Jaume Santandreu Sureda
Ha fet una entrada al seu blog sobre la figura de Pere Mulet.
TALIS VITA, FINIS ITA

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: