Dimarts, novembre 28, 2023
Algaida

La Policia Local d’Algaida reforça els controls d’alcoholèmia amb un nou etilòmetre

La Policia Local d’Algaida continua amb els controls d’alcoholèmia al terme municipal i a partir d’ara ho fa amb un nou i modern etilòmetre evidencial cedit per la Direcció General de Trànsit.

Foto: Ajuntament d’Algaida

Fa uns dies la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet i el cap de la Policia Local d’Algaida, Joan Oliver, assistiren a l’acte oficial de lliurament del nou etilòmetre. Aquest nou dispositiu és adaptable a l’interior del vehicle policial, fet que facilita la tasca dels agents i una millor actuació i agilitat a l’hora de fer un control preventiu en les diferents campanyes engegades per la Direcció General de Trànsit per poder fer els controls in situ en cas d’accident de trànsit a qualsevol indret del terme municipal d’Algaida, que té la particularitat de tenir tres nuclis urbans.

Cal recordar que des de fa uns anys la Policia Local d’Algaida se suma a les campanyes especials d’intensificació de la vigilància i conscienciació sobre el risc que suposa el consum d’alcohol i drogues en la conducció. A banda de les que impulsen des de l’administració de l’Estat, la Policia Local dur a terme també els seus controls rutinaris.

Controls d’alcoholèmia

La taxa màxima d’alcoholèmia permesa en aire espirat a Espanya, que s’aplica a tots els conductors en general, inclosos els ciclistes, és de 0,25 mg / l en aire espirat (0,5 g / l d’alcohol en sang). En el cas de conductors professionals i novells es redueix a 0,15 mg / l en aire espirat (0,3 g / l d’alcohol en sang).

Després d’un test d’alcoholèmia, el conductor té dret a sol·licitar una repetició de la prova amb un interval de 10 minuts. En el cas de no estar d’acord amb els resultats després de la repetició de la prova, podria demanar una analítica de sang, tenint en compte que si donés positiu es veuria en l’obligació de comportar amb les despeses de la mateixa.

Si se supera la taxa d’alcoholèmia, depenent de la gravetat de la infracció i de la ingesta d’alcohol de l’subjecte, podria tractar-se d’un delicte penal o veure sancionat amb una infracció administrativa.

Quina diferència hi ha entre un alcoholímetre i un etilòmetre?

Aquests dos dispositius serveixen per mesurar el nivell o concentració d’alcohol en l’aire espirat mitjançant un filtre d’un sol ús. Els resultats de el test estan condicionats a la quantitat d’alcohol que hagi pres el subjecte que està sent examinat. Els dos dispositius són molt precisos, pràcticament no compten amb marge d’error.

L’alcoholímetre és l’instrument que utilitzen els agents de trànsit en els controls d’alcoholèmia. És el dispositiu portàtil pel qual bufem des de l’interior de vehicle, que mitjançant un sensor de gas mesura el tant per cent d’alcohol en sang de qui que el bufa.

Pel que fa a l’ etilòmetre, és el dispositiu que s’utilitza quan es va a procedir a realitzar la denúncia en cas d’haver donat positiu després de la primera prova d’alcoholèmia. En aquests casos, cal fer una segona prova de la qual s’encarrega el etilòmetre, un alcoholímetre de major precisió.

L’etilòmetre és un maletí que trobarem a les furgonetes d’atestats presents en els controls d’alcoholèmia. En aquestes furgonetes es realitzen les segones proves en què es bufa a través d’un tub més gran que determinarà la taxa d’alcohol en l’alè de l’conductor.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, destacà que aquest nou etilòmetre “permetrà tenir els resultats fiables en el mateix lloc” i apuntà que aquestes campanyes de control “tenen per objectiu principal millorar i garantir la seguretat dels conductors i dels vianants”.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: