Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaPinaRanda

TIC Mallorca ha desenvolupat un geoportal amd dades geogràfiques per a setze municipis de l’illa, inclòs Algaida

Enguany, el Consorci TIC Mallorca, a través de la seva secció de cartografia, ha desenvolupat el geoportal IDELMA, que integra dades, metadades, serveis, visors i informació de tipus geogràfic municipal. Ja hi ha setze municipis que tenen aquest portal web i que poden oferir informació cartogràfica a la ciutadania i professionals. Alhora, amb aquest portal, compleixen les normes i estàndards que marquen la normativa europea i espanyola. 

Actualment, IDELMA compta amb les Infraestructures de Dades Espacials (IDE) locals d’Alaró, Ariany, Algaida, Andratx, Banyalbufar, Binissalem, Bunyola, Consell, Costitx, Felanitx, Llucmajor, Marratxí, Muro, Pollença, Santa Eugènia i Selva. Tanmateix, està disponible per als 52 ens consorciats restants.

Detall del visualitzador IDE d’Algaida

Els geoportals permeten accedir a dades i serveis geogràfics i la interoperabilitat de la informació geogràfica. Així, les persones usuàries tenen un sistema integrat amb informació de territori, cadastre, patrimoni, espais protegit, etc. i tot allò de competència municipal.

El Consorci del Consell de Mallorca fa possible així que els municipis mallorquins compleixin la normativa europea i estatal respecte a la informació geogràfica pública.

Accés als visors: https://www.idelma.cat/ca/visor-ide-0

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d