El Consell de Mallorca avala la candidatura de Vidres d’Art Gordiola al Premi Nacional d’Artesania

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d’Artesania i Comerç, ha avalat la candidatura de l’empresa mallorquina Vidres d’Art Gordiola al Premi Nacional d’Artesania, convocat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i organitzat per la Fundació EOI a través de Fundesarte. 

El conseller Alzamora i la directora insular d’Artesania, Marta Jordà, han visitat la fàbrica a Algaida. Foto: Consell de Mallorca

Per això, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la directora insular d’Artesania, Marta Jordà, han visitat la fàbrica de Vidrieres Gordiola amb el copropietari i administrador de l’empresa, Daniel Aldeguer, i el gerent Jesús Fernández.

El Premi Nacional d’Artesania és un reconeixement institucional a les trajectòries i actuacions exemplars en el camp de l’artesania contemporània, on precisament els vidres Gordiola destaquen per la utilització i preservació de la tècnica del vidre bufat. Per tal de presentar la seva candidatura, les empreses artesanes necessiten un informe d’una entitat autoritzada o de la institució competent en artesania al territori, que en el cas de Mallorca és el Consell. La institució insular mostra així el seu suport al sector de l’artesania. 

El passat juliol, el vidre bufat va ser declarat per l’estat espanyol com a manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial i Gordiola va ser escollida pel Ministeri de Cultura com a empresa representativa. Per això, ara l’empresa mallorquina ubicada a Algaida es presenta com a centre garant i transmissora de la tècnica del vidre bufat, alhora que innova i busca la revitalització de l’artesania. 

La següent passa per al reconeixement del vidre bufat serà que la UNESCO també declari aquesta tècnica com a patrimoni cultural immaterial. Precisament, l’estat espanyol, juntament amb Alemanya, Finlàndia o el Líban estan treballant des de 2018 per presentar la candidatura de la tècnica com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. La inclusió del vidre bufat com a manifestació representativa del Patrimoni Cultural immaterial a Espanya era el pas previ imprescindible. L’objectiu és revaloritzar, promoure i preservar aquest patrimoni i contribuir a la seva viabilitat econòmica. 

A través de la xarxa social de facebook, l’Ajuntament d’Algaida també ha volgut donar “tot el suport a la candidatura de l’empresa algaidina Vidres d’Art Gordiola al Premi Nacional d’Artesania, al qual opta avalat pel Consell de Mallorca”.

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.