Música de la simfònica i tast de formatges, primers actes de la Fira d’Algaida 2016
Dos actes a la mateixa hora. I tots dos amb molt concurrència de gent, cosa que demostra que a Algaida ens prenem la cultura ben en sèrio.
A les 20:30 hores a l’auditori del casal Pere Capellà va tenir lloc el concert Apropa’t a la Simfònica, a càrrec del Quartet de Cordes l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, interpretant obres de Mozarts o de Txaikovski.
A l’acte que gairebé va omplir la sala, es presentà l’abonament de proximitat de la Simfònica, que pretén facilitar l’accessibilitat a d’altres concerts a partir de la compra d’un abonament de diferents funcions, un bus recollirà als espectadors de Vilafranca, Montuïri i Algaida.
Els abonaments de proximitat es caracteritzen per ser paquets d’1 (32€ platea i 22€ amfiteatre), 4 (116€ platea i 76€ amfiteatre) i 7 (182€ platea i 126€ amfiteatre) concerts amb servei d’autobús gratuït des de diverses poblacions de Mallorca. D’aquesta manera es facilita l’accés de les diferents poblacions de l’illa als concerts que s’ofereixen durant la temporada a Palma.
Els abonaments ja estan a la venda i es poden comprar a les oficines de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (c/Vicenç Joan i Rosselló, 22B) de dilluns a divendres de 9h a 14h o a la web www.auditoriumpalma.com. A banda dels abonaments de proximitat, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears posa a disposició del públic abonaments de temporada, i abonaments a la carta, que ofereixen descomptes per a joves fins a 26 anys, amb Carnet Jove, majors de 65 anys i aturats.
El tast de Formatges a l’Espai Colomer 15
En aquest tast, els prop de 40 assistents gaudiren de 600 grams per persona de diferents formatges, acompanyat de raïm, codonyat i galletes d’Inca. El tast va consistir en quatre grans blocs: el primer era un tast de 7 formatges de pasta tova, amb fortmatges de procedència tant diversa com Mallorca, Osca, França o Astúries; el segon bloc fou els dels semicurats, també de 7 formatges curiosos de Zamora, Lituània, França o Menorca que incloïen romaní, estaven trufats o havien estat madurant durant 36 mesos. / formatges curats i de sabor intensos, formava el tercer bloc del tast de formatges, tots procedents de l’Estat excepte un anglès, amb olors i sabors intensos. La sorpresa final va venir amb dos formatges inclassificables: un primer astringent i anestesiant que els tastadors només es pogueren recuperar després de tastar el segon, un noruec que segons els experts formatges, té tocs de caramel. De postres, i per desembafar, els assistents gaudiren d’un ravioli de mango farcit de brossat.
Els assistents entre tast i tast feren preguntes a Pau Barceló sobre si eren millors els formatges de llet pasteuritzada o crua, quin tipus de beguda acompanyaven millors els formatges o on es podien comprar aquests formatges.
Redacció Noticiari es Saig