Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaPinaRandaSanitatSolidaritat

Avui dóna sang a Algaida de les 18 a les 21:30 hores

donasangalgaidaabril16La Fundació Banc de Sang de les Illes Balears ha fet una crida a la població perquè acudeixi a donar sang amb màxima urgència per garantir que les reserves siguin suficients per atendre tots els hospitals de les illes, ja que les reserves dels grups O + i O- estan en “situació crítica”.

El grup més necessitat és l’O +, del qual només es disposa del 25 per cent del necessari. Amb el que es disposa només es pot garantir l’atenció durant un dia. Del grup O- es disposa de menys de la meitat del necessari.

La baixada de donacions i la caducitat dels components sanguinis obliguen a programar campanyes addicionals i sol·licitar més ajuda a la població.

Per això, preguen a la població que s’acosti a donar perquè l’escassa reserva fa que es posi en risc l’atenció als pacients.

Així, qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Tot el procés dura prop de 20 minuts on es recullen les dades personals, es passa una revisió mèdica, es donen 450cc de sang i finalment s’ha de beure molt líquid per recuperar el volum extret.

Avui horabaixa entre les 18 i les 21:30 hores seran en el centre de salut d’Algaida per tots aquells que vulguin donar sang.

Tota la informació sobre la donació de sang a Balears a: http://www.donasang.org.

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: