Dijous, setembre 28, 2023
AlgaidaEconomiaInfraestructuresPinaRanda

Presentat el full de ruta i inici del procés dels pressuposts participatius

reuniociutadaniaL’Ajuntament d’Algaida va explicar ahir a la nit el seu full de ruta per als propers quatre anys. Segons explicà la batlessa, Maria Antònia Mulet, es tracten de 185 propostes molt diversos. Ha afegit però, que les propostes no estan tancades i que estan oberts a fer-hi canvis. Entre les possibles propostes hi ha l’ampliació d’un dia de la recollida d’envasos, ampliació de la biblioteca municipal o una vegada estigui la circumval·lació enllestida, intentar peatonalitzar una part de la plaça.

Una altre dels aspectes a destacar és el compromís de fer una reunió anual entre la ciutadania i tot l’equip de govern, que podria tenir lloc entre abril, maig o juny, en la qual explicarien allò que s’ha fet i allò que no s’ha pogut fer i per què.

Després que Pere Soberats March, de l’empresa GRAM gestió ambiental, presentàs una anàlisi de situació del municipi d’Algaida, amb data de 2014, la batlessa i Soberats explicaren el procés de participació ciutadana per a l’elaboració dels pressuposts participatius de 2016, que va començar ahir amb la primera reunió informativa.

A la reunió també hi eren presents els caps dels grups de l’oposició. Rafel Oliver del PP va demanar si per l’any que ve està prevista per part del Consell de Mallorca una partida al Pla d’Obres i Serveis, destinat a millorar les infraestructures i serveis dels Ajuntaments. La batlessa va firmar que en principi si però que desconeixia el pressupost. Tomeu Ballester de Més per Algaida va proposar que les propostes que, per pressupost no es podien fer per tenir un pressupost elevat, es podien aprofitar com a projectes a presentar en el pla d’obres i serveis, proposta de la qual la batlessa no descartà. El pressupost destinat als pressuposts participatius oscil·la entre els 150.000 i els 200.000 euros.

A la web municipal hi trobareu les indicacions i el formulari per emplenar i fer la vostra aportació. També és possible fer-ho de manera presencial a través dels formularis que s’han posat a disposició dels ciutadans a les oficines municipals. La batlessa ha indicat que la proposta econòmica pot ser orientativa. El calendari del procés és el següent:

• Del 30 de setembre al 13 d’octubre: Període per realitzar propostes ciutadanes
per incorporar als pressupots
• Del 26 al 31 d’octubre:: Termini per votar les propostes presentades
• 12 de novembre: Comissió informativa d’Hisenda i Pressuposts
• 17 de novembre: Reunió ciutadana informativa amb les propostes i els resultats.
• 19 de novembre: Plenari extraordinari: Aprovació inicial
• Publicació al BOIB i exposició pública durant 15 dies hàbils. Aprovació definitiva
en publicar novament al BOIB (data prevista 17 desembre 2015)

Des de l’Ajuntament d’Algaida animen a tots els algadins, piners i randins a participar en el procés d’elaboració dels pressupostos participatius.

Redacció Noticiari Es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: