La Direcció Gral. d’Emergències decreta l’Index IG1 per fortes pluges demà dimecres

plujaLa Direcció General d’Emergències i Interior, depenent de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per pluges a totes les Illes Balears.

L’IG1 es correspon habitualment amb l’alerta taronja de les agències meteorològiques i es decreta quan la informació permet preveure la imminència d’un fenomen advers amb una probabilitat d’entre un 40% i un 70%. El protocol del pla estableix que l’IG1 també pot decretar-se quan s’ha produït un fenomen meteorològic advers a una zona molt concreta, però que necessita d’òrgans supramunicipals per ser controlada.

previsio30092015En una fase d’IG1 per pluges potencialment perilloses, la Direcció General d’Emergències i Interior juntament amb el Sistema d’Emergències 112 recomanen als ciutadans adoptar les mesures comuns davant aquest tipus de situacions, com ara: impedir l’entrada d’aigua, evitar soterranis o zones baixes, allunyar-se dels torrents, no travessar zones inundades ni a peu ni en vehicles, no estacionar als ponts, voreres o desembocadures i evitar desplaçaments en cotxe o fer-los per rutes principals.

Recordau que, en cas d’emergència, heu de telefonar al telèfon d’emergències l’112

Redacció Noticiari es saig 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.