Dimecres, novembre 29, 2023
AlgaidaMeteorologia adversaPinaRanda

La Direcció Gral. d’Emergències decreta l’Index IG1 per fortes pluges demà dimecres

plujaLa Direcció General d’Emergències i Interior, depenent de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, ha decretat l’Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per pluges a totes les Illes Balears.

L’IG1 es correspon habitualment amb l’alerta taronja de les agències meteorològiques i es decreta quan la informació permet preveure la imminència d’un fenomen advers amb una probabilitat d’entre un 40% i un 70%. El protocol del pla estableix que l’IG1 també pot decretar-se quan s’ha produït un fenomen meteorològic advers a una zona molt concreta, però que necessita d’òrgans supramunicipals per ser controlada.

previsio30092015En una fase d’IG1 per pluges potencialment perilloses, la Direcció General d’Emergències i Interior juntament amb el Sistema d’Emergències 112 recomanen als ciutadans adoptar les mesures comuns davant aquest tipus de situacions, com ara: impedir l’entrada d’aigua, evitar soterranis o zones baixes, allunyar-se dels torrents, no travessar zones inundades ni a peu ni en vehicles, no estacionar als ponts, voreres o desembocadures i evitar desplaçaments en cotxe o fer-los per rutes principals.

Recordau que, en cas d’emergència, heu de telefonar al telèfon d’emergències l’112

Redacció Noticiari es saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: