Dijous, setembre 28, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Entrevista amb la batlessa

Ara fa just una setmana que Maria Antònia Mulet Vich va assumir el càrrec de Batlessa. El passat dissabte va ser elegida com a primera batlessa d’Algaida, Pina i Randa amb 9 vots, sis del PSOE i 3 dels regidors Més per Algaida.

Després d’una setmana de feina, tot i que encara que no ha pogut tancar l’organigrama del seu equip de govern. El proper dijous es durà a terme el plenari de constitució de les regidories i comissions, i fins llavors no hi haurà l’organigrama tancat.

A una setmana d’assumir el càrrec, ha tengut la gentilesa de concedir-nos una petita entrevista.

mamuletbatlessa

Quines seran les primeres mesures que dureu a terme?

En principi les primeres mesures seran la posada en marxa del nou equip de govern i per tant, per una part seguir amb l’execució del nostre programa electoral sempre tenint en compte que, des de l’inici de la nova legislatura fins a final d’any, ens hem de basar amb els pressuposts d’aquest any 2015. Per tant, amb el nou equip anirem executant accions que ja tenim en marxa i noves accions que duim al programa electoral s’aniran fent en base als pressuposts. De totes maneres seguirem tenint cura de tots els temes relacionats amb les persones del municipi que pateixen dificultats i per tant i tal com hem fet fins ara serà un dels temes prioritaris.

Tampoc podem oblidar que durant aquets mesos se celebren al nostre municipi les festes d’estiu i que per tant també es una feina que tots els regidors i regidores haurem de fer perquè tots i totes puguem gaudir d’uns dies de festa i esbarjo.

Quins altres projectes de les altres candidatures, que no dúieu en el vostre programa electoral, creieu que es podrien impulsar?

Els programes electorals tenen un objectiu que es que els ciutadans i ciutadanes puguin conèixer quines seran les línies de feina de les persones que formin l’equip de govern desprès de les eleccions; però nosaltres tenim clar que el programa electoral no és un programa tancat i que sempre estarem oberts a suggeriments tant dels ciutadans com d’altres representants polítics per dur-los endavant, sempre que estiguin dins les possibilitats econòmiques de l’Ajuntament. Com a prova d’aquest fet tenim els pressuposts participatius els quals mitjançant la participació de la gent s’han duit a termes projectes i accions que no surtien al programa electoral dels Socialistes d’Algaida ara fa 4 anys, com els els bancs per el públic al camp de futbol de Pina o la reforma de la pista de futbet a la zona esportiva des Porrassar. Amb tot això vull deixar clar que estarem oberts a idees, suggeriments i projectes que ens puguin fer els ciutadans i els grups polítics perquè al final el que tots volem es millorar el nostre municipi.

Independenment dels acords programàtics amb Més per Algaida, creieu que serà la legislatura del diàleg?

En aquets moments la política no es pot entendre fora diàleg i crec que aquesta és l’eina principal de feina a totes les institucions i sobretot als Ajuntaments. Al cap i a la fi, les persones que representen un partit polític volen d’una manera o l’altra contribuir al benestar dels ciutadans. Un altre tema és que, malgrat les diferencies polítiques entre les tres formacions, estic convençuda que amb el diàleg es poden arribar a acords sense gaires problemes. De fet, la majoria dels acords programàtics que hem duit a terme amb el grup MÉS no han estat difícils perquè moltes de les idees eren paregudes i eren per a millorar el municipi. En aquest sentit, crec que es molt important destacar-ho, les tres representacions polítiques del municipi des del primer moment en què s’ha iniciat la nova legislatura hem apostat per fer feina des del diàleg i l’enteniment.

Com veieu les negociacions a les altres institucions, Consell de Mallorca o Govern de les Illes Balears?

El passat dia 24 de maig els ciutadans amb el seu vot varen dir que volien un canvi de govern però el més important, un canvi en la manera de governar tant al Govern de les Illes Balears com al Consell de Mallorca. I aquest canvi passa perquè les forces polítiques progressistes arribin a un acord de govern i a un acord de programa de govern. A més crec que la majoria de ciutadans no entendrien que no fos així. Avui a les nostres illes el millor que pot passar es tenir un govern de consens, un govern que escolti a tothom i que tengui molt clar que la ciutadania te molta capacitat per poder decidir i per poder opinar. Necessitam un govern obert a tots i a totes on la participació i la transparència siguin el més important. I aquest fet també l’hem de traslladar a tots els governs municipals. Hem de governar amb la gent i per la gent.

Creieu que la coincidència ideològica i/o política pot ajudar a aconseguir projectes o finançament per al nostre municipi?

A l’hora d’aconseguir ajudes per a projectes o finançament no ha de ser per coincidència política amb el govern de les Illes Balears, ni del Consell ni del Govern de l’Estat Espanyol perquè es aquí on podem caure amb el favoritisme. Per tant, com a batlessa d’Algaida, però sobretot com a ciutadana el que desitjo és que totes les ajudes per a projectes o finançament pel nostre municipi ens arribi per la necessitat de dur-ho endavant i pel benefici que significarà pel nostre poble, i no per tenir un govern amb la mateixa ideologia política perquè aquí seria quan ens convertiríem tots en el que sempre hem criticat. Encara que si vull recalcar que esper que des de les institucions ens escoltin com a mínim a l’hora de parlar de les necessitats a Algaida, Pina i Randa.

Durant la taula rodona organitzada per Titoieta Ràdio un dels temes que més us retraguéreu entre vosaltres va ser la circumval·lació de la carretera d’Algaida a Llucmajor. Serà aquesta la legislatura en què s’executarà la circumval·lació del poble?

Jo esper que sí i que durant aquets 4 anys puguem veure la circumval·lació i la carretera d’Algaida a Llucmajor executades. Crec que ningú entendria que durant aquets quatre anys no es duguessin a terme les obres.

Ja per acabar una darrera pregunta que potser d’aquí a uns anys no tindria sentit fer-la. Com afrontau el nou repte de ser la primera dona que ocupa el càrrec de batlessa del municipi?

El repte no és ser la primera dona batlessa d’Algaida, el gran repte per jo és ser batlessa. Entenc que la gent pensi que per primer cop a Algaida, Pina i Randa tenguin una dona com a batlessa però aquest fet només demostra que, malgrat encara hi ha molta feina que fer en tema igualtat entre homes i dones, també hem aconseguit avançar molt. Tant jo com les persones que m’acompanyen en l’equip de govern només podem dir que volem fer feina per a tots i totes, fer-la de la millor manera. I encara que per ben segur més d’una vegada ens equivocarem, hem d’intentar rectificar perquè aquesta es la única manera que el nostre municipi avanci i que tots els que hi vivim estiguem orgullosos de formar-hi part.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: