Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaConsell de MallorcaCulturaPinaTradicions

Ja es poden visitar els llits de la Mare de Déu morta a Pina i Algaida

Noticia actualitzada 16/08/2016, 12:10

La Mare de Déu d’Agost és la festa religiosa d’estiu per excel·lència a tota la Mediterrània. A Mallorca, la vivim d’una manera especial des del segle XIV amb un seguit de rituals, representacions teatrals i protocols que acompanyen el misteri de la mort i la coronació de la Mare de Déu amb una flaire d’alfabeguera.

El Consell de Mallorca i el Bisbat col·laboren en la difusió de la festivitat de l’Assumpció de la Mare de Déu i que es tradueix, principalment, en l’exposició a diferents parròquies i convents de l’illa del llit de la Mare de Déu Morta, una peça destacada del patrimoni religiós i artístic de les esglésies.

Des de fa uns anys en el Consell de Mallorca aposten per protegir aquesta celebració i salvaguardar tot el patrimoni immaterial que l’envolta. Per això, enguany es fa un esment especial a tot allò que acompanya el procés del muntatge dels llits, transmès de generació en generació i que representa una part molt important de la festa.

Les esglésies d’Algaida i Pina se sumen a aquesta tradició i també exposaran els llits de la Mare de Déu. Enguany lluiran més que els anys anteriors donat que les dues peces han estat restaurades pel taller de restauració del Bisbat de Mallorca.

A Algaida a l’Església de Sant Pere i Sant Pau. Del 13 al 21 d’agost. De dilluns a divendres, de 18.30 a 19.30 h. Dissabte, de 19 a 20.30 h. Diumenge, d’11 a 13 h

A Pina es pot veure a l’Església de Sant Cosme i Sant Damià. Del 14 al 21 d’agost. Diumenge i festius, de 10 a 11 h. La talla de Pina també ha estat restaurada i ara tothom la podem veure lluir amb els seus vestits que ha estat restaurats. La iniciativa de restaurar-la va partir de la iniciativa de les Filles de la Misericòrdia de Pina. El pressupost de la restauració apuja 1900 euros que ha sortir de la solidaritat de la família Morey Ferragut que ha aportat 1000 i la resta del poble i de les religioses de Pina.

Podeu accedir a tota la informació a través del web www.assumpciodelamarededeu.net

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: