Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaPinaRandaResidus

Torna l’incivisme amb els excrements de les mascotes

Com l’any passat, més o menys també per aquestes dates ens han fet arribar a la nostra redacció algunes fotografies de l’estat dels carrers del poble en referència a la quantitat d’excrements de cans que es troben en el poble.

En aquesta ocasió els ciutadans es queixen no només de la brutícia dels excrements dels carrers sinó també de les zones infantils. Els denunciants de la situació que ens han fet arribar les imatges posen com exemple el parc del final de la tanqueta, un dels més concorreguts per famílies amb infants petits quan cau l’horabaixa. Són moltes les persones que passegen per aquest espai amb els seus cans i segons afirmen, són molts pocs els que repleguen els excrements que fan les seves mascotes, cosa que es demostra a tenor de les fotografies que adjuntam i en les quals es pot observar que no és per falta de papereres.

A part d’embrutar l’espai de tots, el resultat és que el parc fa mala olor i “entre excrements i pixats a vegades no hi ha qui hi estigui”. Els denunciants afegeixen que en ocasions alguns d’aquests propietaris “malgrat que quan els cans fan les seves necessitats els mires no arrepleguen els excrements de les seves mascotes”.

En conseqüència, la imatge d’aquests espais “és deplorable, plena d’excrements just al costat de les zones infantils” i es demanen si “de debò no ha arribat un punt en que és molt necessari començar a vigilar i multar aquesta manca de civisme”.

Des d’aquest noticiari tornam a demanam als responsables de les mascotes que els duen a passejar i que després no retiren els excrements dels animals que els arrepleguin, per bé que ens consta que la majoria dels ciutadans si que ho fan.  Aquesta, cal recordar-ho, és una responsabilitat dels propietaris de les mascotes.

També recordem que segons la normativa municipal de Seguretat i Convivència ciutadana, l’incompliment de les obligacions de recollir els excrements sòlids seran considerades com a infraccions lleus amb multa que pot oscil·lar entre els 60 i els 120 euros.

Recordau que si teniu alguna notícia o un tema que us preocupa ens podeu fer arribar la vostra informació al correu electrònic noticiari@essaig.cat

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d