Divendres, desembre 1, 2023
FestesPinaTradicions

Crònica de la IV Fira de Pina

Notícia actualitzada a les 19:15 h

Ahir des de les 11, amb la penjada de bandera i fins a les 19 hores va tenir lloc la IV edició de la Fira de Pina. Una de les novetats d’enguany més destacades és el canvi de franja horària ja que a les tres primeres edicions començava l’horabaixa i s’allargava fins al vespre i enguany se celebrà de les 11 fins a les 19 hores. No obstant això, alguns firaires i piners manifestaren a aquest noticiari que entre el matí i l’horabaixa hi havia molt de temps d’espera i que mantenint l’horari dels altres anys, només d’horabaixa, estava prou bé. I és que gairebé tothom coincidia que la fira havia estat bona sobretot a partir del capvespre.

Així mateix, a banda de la mostra de productes gastronòmics artesanals fets a monestirs i convents de Mallorca, una altra de les novetats fou la mostra de Colles de Xeremiers, la qual en paraules dels assistents havia estat “molt emotiu”. Aquí teniu algunes imatges de la festa amb la colla dels xeremiers que hem agafat del COF Pina i un vídeo extret del perfil de la batlessa Maria Antònia Mulet.

Durant el matí hi hagué una mostra de vehicles clàssics i durant tot el dia una trobada de Food Trucks i cervesa artesanal, que es perllongà fins a les 23’00 hores.

El batle de Pina, Jaume Lliteras, destacà que aquesta mostra, tot i ser relativament recent, “s’ha anat consolidant any rere any i sempre introduïm canvis i novetats per a fer-la més atractiva per a la gent d’Algaida, Pina i Randa però també pels visitants d’arreu de tota l’illa que es vulguin acostar a conèixer-mos”.

Lliteras va agrair al COF Pina “per la seva col·laboració en l’organització de la mostra. La seva implicació suposa un fort impuls i és una demostració de què a Pina comptam amb un col·lectiu de joves molt actiu i participatiu”.

A banda de totes aquestes novetats i els esmentats productes de convents i monestirs, als carrers del centre hi hagué artesans, productes agroalimentaris i altres expositors. us deixam amb una mostra de fotografies del capvespre.

El vespre hi hagué el correfoc a càrrec de la colla de dimonis Trafoc a sa plaça de Pina, amb imatges del COF Pina i de na Margalida Mut.

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: