Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaPinaRandaSeguretat

Molta gent a la Diada de voluntaris de Protecció Civil a Algaida

Com cada any, avui s’ha celebrat la Diada de Voluntaris de Protecció Civil de les agrupacions de Mallorca. La trobada, que ha reunit a 293 persones, 157 voluntaris de 28 agrupacions, familiars, acompanyants, organismes i representants d’altres municipis i administracions, s’ha dut a terme al municipi d’Algaida on s’ha desenvolupat un ampli programa d’activitats.

La Diada ha comptat amb la presència de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, el director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, i els han acompanyat durant tota la trobada la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, la batlessa d’Alaró, Aina Maria Munar, el Batle de Felanitx, Joan Xamena i la regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, Angélica Pastor.

Cladera ha volgut agrair a tota la comunitat de voluntaris de Protecció Civil la seva dedicació desinteressada i ha remarcat que la feina i l’esforç que fan a diari cada cop resulta més imprescindible.

Entre les activitats  ha destacat l’exhibició de cans de recerca en la qual hi ha intervingut les agrupacions de Lloseta, Marratxí, Escorca, Binissalem i Maó i una simulació de com es coordina la intervenció dels voluntaris des del CECORV (Centre de Coordinació de Voluntaris) a un incident per inundacions. A més, els assistents han pogut visitar l’exposició de vehicles i material divers de Protecció Civil, Ibanat, Guàrdia Civil que ha participat amb el seu helicòpter i el Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) i la Policia Local d’Algaida. La trobada ha acabat amb una paella entre tots els assistents.

A continuació trobareu una galeria de fotos de la diada, algunes de les quals ens han estat cedides per Javier Rosselló, voluntari de l’Agrupació de Protecció Civil d’Algaida.

Protecció Civil

Cal recordar que Mallorca té voluntaris a 41 municipis i en total hi ha uns 900 voluntaris que a diari de manera altruista donen suport als organismes que intervenen en les emergències. El darrer any els voluntaris de Mallorca han estat activats pel SEIB112 en 1.364 ocasions, principalment en incidents relacionats amb recerques, rescats, incendis agrícoles, urbans i forestals, accidents de trànsit, etc. Són ells els que, en moltes ocasiones, arriben en primer lloc als incidents pel seu profund coneixement del territori i de les persones del municipi on viuen i per la seva proximitat al lloc on transcorre l’emergència.

L’homenatge a Joan Carbonell
joancarbonell
Joan Carbonell. Foto cedida per la família.

Durant la trobada s’ha rendit un homenatge a Joan Carbonell, cap de Protecció Civil d’Algaida, que va morir el passat mes de febrer. Catalina Cladera li ha dedicat unes paraules de record i agraïment: “mai podrem agrair prou la feina que va fer en Joan pel bé d’Algaida i dels algaidins, des de la seva funció de voluntari de Protecció Civil”.

 

També s’ha fet un reconeixement especial a “Sigui”, la voluntària canina que durant tants anys ha col·laborat en la recerca de persones desaparegudes i que enguany s’ha jubilat.

Des de la Direcció General d’Emergències i Interior s’ha transmès la voluntat de continuar fent feina pel que fa al nou reglament de voluntaris de protecció Civil i a la nova aplicació informàtica de gestió del voluntariat per tal de centralitzar totes les dades relatives a personal, material, formació, etc, i unificar els procediments d’una manera més eficaç i moderna.

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: