Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaPinaPressupostsRandaSolidaritat

Entitats i associacions hauran de solidaris per rebre les subvencions de l’Ajuntament

reuniociutadaniaNovetats a les polítiques de subvencions de l’Ajuntament d’Algaida. Les entitats i associacions d’Algaida, Pina i Randa que vulguin rebre les subvencions anuals que atorga l’Ajuntament, hauran de dur a terme iniciatives solidàries a benefici dels Serveis Socials municipals o amb el projecte d’agermanament amb Ciudad Antigua.

Així ho ha establert el departament Serveis Socials, Cooperació, Gent Gran i Igualtat al capdavant del qual hi està la regidora Catalina Fullana, qui ha impulsat la iniciativa d’incloure aquesta clàusula social perquè les entitats i associacions del poble col·laborin amb els serveis socials.

“En la memòria que inclouen en la sol·licitud de la subvenció, hauran d’exposar de quina manera col·laboraran”, apunta Fullana qui explica que “hauran de fer una donació econòmica de 100 euros o realitzar una o vàries activitats solidàries en benefici dels serveis socials o de l’agermanament amb Ciudad Antigua”.

Enguany fins a 17 associacions o entitats han formalitzat la sol·licitud de subvenció: Associació de la Tercera Edat d’Algaida, Pina i Randa, l’AMPA del col·legi Pare Bartomeu Pou, l’Agrupació Fotogràfica, Algaida Jove, Fundació Liorna, Algaida Solidari, Centre Cultural Algaida (Titoieta), delegació de l’OCB (es Saig), Associació Gastronòmica, Associació Merdufais, COF Pina, Club d’Escacs Dimonis d’Algaida, Club Esportiu Algaida, Associació Trotadors d’Algaida, Associació Recorreguts de Caça, Pina Club de Futbol i Associació d’Artesans d’Algaida, Pina i Randa.

La introducció de clàusules socials en les bases de les ajudes municipals no és una cosa nova, i ja se fa a altres municipis. Tanmateix, són moltes les entitats i associacions sorgides amb finalitats solidàries que ja treballen amb la solidaritat del més necessitats del nostre municipi, la nostra illa o l’agermanament de Ciudad Antigua. Altres associacions hauran de fer accions conjuntes si volen cumplir amb aquesta clàusula.

D’aquestes associacions n’hi ha 6 de noves que demanen l’ajuda municipal per primera vegada que suposarà un increment de gairebé 5.700 euros en la partida total inicial de 32.700 euros.

“Aquest increment d’entitats demostra que Algaida és un municipi dinàmic i actiu on la gent participa i està implicada amb el municipi a través de les entitats i associacions”, segons ha apuntat Fullana.

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: