Dissabte, setembre 30, 2023
AlgaidaParticipació ciutadanaPinaPressupostsRanda

Primera passa per a la creació de la Comissió de participació ciutadana

comissioparticipacio2
Ahir horabaixa a les 19 hores diferents entitats, associacions i particulars foren convocats a la sala de plens de l’Ajuntament per tractar la possibilitat de crear la comissió de participació ciutadana del municipi d’Algaida. Entre els assistents a més de la batlessa i de la regidora de participació ciutadana Catalina Maria Fullana, també hi assistiren Catalina Llull en representació del grup municipal del PP i Tomeu Ballester del grup mes per Algaida. També hi assistiren particulars d’Algaida i Randa i associacions com Algaida Jove i també la revista es Saig.

Els convocats foren elegits en unes jornades de treball de l’equip de govern fent una dinàmiques sobre les entitats, associacions i particulars amb què des de l’Ajuntament s’havia observat que hi havia més predisposició a implicar-se. No obstant això, segons la batlessa Maria Antònia Mulet la comissió és oberta a la participació de més entitats, associacions i/o particulars.

Formaran part d’aquesta comissió la batlessa, la regidora de participació, els representants dels partits polítics, un representant del món associatiu i un representant de la ciutadania. En aquest sentit, el representant de Més per Algaida ha manifestat que al seu parer s’hauria d’augmentar el pes de la ciutadania, cosa que ha estat reafirmada per alguns particulars que consideraven que es podria tenir en compte representants d’Algaida, de Pina i Randa i d’altres entitats o col·lectius com els estrangers que resideixen al nostre municipi, la qual fou objecte de debat.

Algaida, municipi pioner en participació ciutadana.

comissioparticipacioAmb la creació de la Comissió de Participació ciutadana, Algaida torna a ser el primer municipi de Mallorca que aposta per la participació activa de la ciutadania en la presa de decisions. De fet Algaida fou pioner també en fer partícips als ciutadans en l’elaboració dels pressupostos participatius. D’ençà del pressupost de 2014 fins ara, el consistori ha dedicat prop de 475.000 euros en 32 projectes elegits i valorats pels veïnats del municipi.

Segons han explicat els responsables de l’empresa Gram, gestió ambiental -l’empresa que se dedica a gestionar el tema de la participació ciutadana per a l’Ajuntament d’Algaida- l’objectiu d’aquesta comissió és elaborar el processos i els mecanismes de participació, mobilitzar els ciutadans perquè participin, difondre els resultats d’aquesta participació i tenir la capacitat de fer propostes i suggeriments.

Primera tasca: els pressupostos participatius

Una de les tasques que tindrà la comissió, que cal recordar-ho és oberta a que s’impliquin més gent i col·lectius, serà elaborar el procés d’avaluació de les propostes que faran part dels pressupostos participatius de l’any 2017. La batlessa Maria Antònia Mulet no va poder concretar ahir quina seria la quantitat econòmica que es destinarà als projectes de la ciutadania. Mulet també va dir que tots els projectes d’aquest 2016 estan executats, excepte el de l’aparcament de bicicletes que l’escola va rebutjar i l’embelliment de l’entrada de Pina, pendent de l’aprovació per part del Departament de carreteres del Consell de Mallorca.

Enguany la convocatòria pública per als pressupostos participatius presenta novetats. La primera és que l’Ajuntament d’Algaida farà tres propostes que també s’inclouran per ser votades per la ciutadania; la segona novetat és que hi haurà una part d’aquesta partida reservada a Pina i Randa, evitant així que tots els projectes es facin a Algaida. La tercera novetat és que enguany, en lloc d’haver-hi una reunió informativa, els projectes es presentaran via web i xarxes socials.

La propera reunió de la comissió serà el dimarts dia 18 d’octubre de 2016 a les 19 hores, un poc abans que comenci el procés de presentació i votació dels projectes el proper 28 d’octubre.

Redacció Noticiari es Saig 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: