Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaAny LlullCulturaCuraLlengua

Els socis i amics de l’OCB tenen una trobada aquest diumenge 25 a Cura

trobada_randa-653x923Aquest proper diumenge, 25 de setembre tindrà lloc una trobada al monestir de Cura, que vol ser de manera simbòlica, el darrer acte de l’entitat amb motiu de l’Any Llull que s’ha celebrat arreu dels territoris de parla catalana amb motiu del set-centè aniversari de la mort de Ramon Llull.

En el marc de les activitats organitzades tant per l’Obra Cultural Balear, tant a Palma com a la resta de pobles (especialment a Algaida), cal destacar-ne la conferència de la doctora Maria Isabel Ripoll, Comissària de l’Any Ramon Llull; la Nit de la Cultura 2015 o les diferents activitats de l’OCB d’Algaida amb sortides per les possessions de Ramon Llull o la visita a Miramar.

Aquest diumenge, a partir de les 10h, hi ha programat un seguit d’actes amb els quals l’OCB vol retre homenatge a la figura que millor representa la grandesa i l’excel·lència del parlar que agermana els Països Catalans.

En el decurs del matí de diumenge, la Federació Llull, formada per Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i OCB, celebrarà una de les seves reunions anuals i aprovarà un document en el que, aprofitant aquesta commemoració, es farà una crida a favor de la llengua catalana, del seu coneixement, del seu impuls i del seu prestigi. La paraula és l’arma més poderosa, deia Ramon Llull, i ens convé més que mai, i sobretot ara, fer-li cas. Ens cal parlar molt i sempre en català per arribar a tota mena d’enteses per fer créixer la nostra parla i els nostres països.

Per això, el socis i amics de l’OCB ens trobarem en el puig que millor representa l’esperit lul·lià per enfortir-nos en la lluita incessant a favor de la nostra llengua, de la nostra cultura i del nostre país. “No viu qui no dóna”, sentencià Ramon Llull. Per tant, cal que la gent que formam l’entitat donem generosament el nostre temps i el nostre esforç per poder viure plenament d’acord amb els atributs del nostre poble.

Entre el programa d’activitats cal destacar que a les 9 h es concentraran en el pàrquing de Randa aquells que vulguin pujar a peu a Cura. La pujada serà guiada per Miquel Serra, Miquel Sastre i Toni Cerdà.

A les 10 h una colla de xeremiers rebran els socis i amics de l’entitat. A les 10.30h s’ofereixen dues opcions: una visita a la Cova de la Mata escrita o bé assistir a una conferencia aproximativa a la figura de Ramon Llull.

I, finalment, a les 12 h tindrà lloc l’ACTE CENTRAL amb la lectura de la declaració de la Federació Llull (que haurà celebrat una de les seves reunions anuals en el monestir) i posterior intervenció dels tres presidents de les entitats que la integren: Jordi Cuixart per Òmnium Cultural, Joan Francesc Mira per Acció Cultural del País Valencià i Jaume Mateu i Martí per l’Obra Cultural Balear.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: