Dissabte, desembre 9, 2023
AlgaidaEconomiaInfraestructuresPinaPressupostsRanda

Aprovats els 9 projectes participatius del pressupost de 2016

L’Ajuntament d’Algaida destinarà una partida de 108.212 euros del pressupost municipal de 2016 a diferents projectes que han estat elegit pels veïnats i veïnades d’Algaida, Pina i Randa, dins el procés participatiu que s’ha fet en els darrers mesos.

Bona part dels projectes són millores en matèria educativa. Això s’explica segons la batlesa perquè el perfil dels participants són joves i també pares. Així, s’adobarà la teulada del menjador escolar, augmentarà l’espai d’ombra al pati de l’escoleta infantil, s’instal·larà sol aïllant a l’escoleta municipal d’infants, es condicionarà l’hort de l’escoleta d’infantil, s’instal·laran aparcaments per a bicicletes en el CEIP Pare B. Pou.

A més a més, també s’embellirà l’entrada de Pina, es posarà en marxa un mercadet trimestral de reutilització i intercanvi de productes de segona mà, es millorarà l’arbrat de la zona del passeig de la carretera de Manacor i parc d’es Porrassar i es repintaran i senyalitzaran passos per a vianants i línies grogues a Son Arbós, Hortets i ronda.

projectes seleccionats
Projectes seleccionats amb les corresponents puntuacions

Durant el procés del Pressupost Participatiu 2016, l’Ajuntament d’Algaida va rebre fins a 36 propostes de veïnats, associacions o entitats del municipi per valorar la seva possible inclusió en els pressuposts de 2016. D’aquestes, 16 foren desestimades per diferents motius com ara pel seu elevat cost que feia inviable la seva execució sense comptar amb ingressos extraordinaris finalistes d’altres administracions o perquè eren directament competència d’altres administracions.

Així, al final es varen poder valorar fins a 20 projectes. Votaren fins a 163 persones. D’aquestes, 112 ho varen fer mitjançant un formulari online de la web municipal (10 de les quals hi accediren clicant sobre la notícia publicada a aquest noticiari) mentre que les 51 restants varen enregistrar en paper les seves valoracions de projectes a les oficines municipals. Al final, varen sortir elegits els esmentats projectes que s’inclouran en els pressuposts de 2016.

En el procés de recompte dels vots s’han hagut d’anul·lar 12 vots, tots en paper, ja defectes de formes, ja siguin per afegir un nou projecte fora de termini o per argumentar que hi havia projectes més necessaris que altres. La batlessa explicà ahir en el decurs de la reunió informativa, que hi havia hagut temps per poder participar i presentar els seus projectes.

Els pressuposts de 2016 es duran a ple el proper dijous 19 de novembre en una sessió extraordinària oberta a tothom.

L’Ajuntament d’Algaida va recordar ahir que, des dels 2014 fins ara, el consistori va dedicar prop de 475.000 euros en 32 projectes elegits i valorats pels veïnats del municipi.

Redacció Noticiari Es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d