Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaAny LlullCulturaEducacióLlenguaMedi ambientParticipació ciutadanaPatrimonipolíticaPressupostsRandaReciclatgeResidusServeis SocialsSolidaritat

Segona audiència pública de l’equip de govern de l’Ajuntament

Ahir dimecres es va celebrar a Algaida el segon torn de les reunions informatives en què l’equip de govern de l’Ajuntament d’Algaida es sotmet a una Audiència Pública per fer balanç del primer any de legislatura, en una iniciativa emmarcada dins el Pla d’Acció Municipal 2015-2019. Fou el torn de Serveis Socials, Medi Ambient i Participació Ciutadana i Educació i Cultura.

Sembla que les crides a través de les xarxes socials i whatsapp fetes per alguns membres de l’equip de govern perquè l’assistència ahir a l’audiència pública, malgrat començàs amb poca gent, es va arribar a la vintena de persones. La batlessa va agrair a tots els assistents, inclosos els representants de Més presents al casal, la seva assistència, i va afirmar que  tot i que li agradaria que hi hagués més gent “som de la gent que veu el tassó mig ple. Si sou aquí és senyal que us interessa”.

SERVEIS SOCIALS

La regidora de Serveis Socials, Cooperació i Solidaritat, Catalina M. Fullana, va iniciar la intervenció donant algunes referides als servis socials del municipi d’Algaida. Així s’han tramitat 297 expedients de servies socials, 61 dels quals s’han derivat en el darrer any. Això ha suposat atendre a 471 persones (284 dones i 187 homes).

La regidora va donar compte de amb què s’han invertit els 10.000 euros que l’Obra Social la Caixa ha destinat als serveis socials a Algaida, sobretot als infants. En aquest sentit cal destacar que:

  • 17 menors han rebut ajudes amb llibres de text i material escolar
  • 1 menor ha pogut tenir unes ulleres
  • 1 menor ha pogut tenir llet per a infants i bolquers
  • 2 menors han pogut anar a l’Escola matinera
  • 1 menor ha pogut tenir menjador escolar a Flor de Murta
  • 1 menor ha pogut o podrà tenir escola d’estiu i menjador
  • S’ha ajudat a una familia amb dos menors a pagar el lloguer d’una casa després d’un procés de desnonament
  • 39 menors es beneficien del programa de reforç escolar

Fullana anuncià la creació del Consell de Benestar Municipal, un projecte que es troba en fase de diagnòstic.

Així mateix, va donar a conèixer les iniciatives que es duen a terme directament des del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament i/o en col·laboració amb altres entitats o associacions per tal d’ajudar i millorar la qualitat de vida de les persones i famílies amb necessitats del municipi. També anuncià la posada en marxa del programa l’adhesió al Bo Social d’Electricitat per a famílies en risc de “pobresa energètica”.

També va fer un repàs a les iniciatives impulsades en el projecte d’agermanament amb Ciudad Antigua i les diferents activitats i iniciatives per a la gent gran d’Algaida, Pina i Randa com ara tallers, activitats, cursos de formació i festes, entre altres.

MEDI AMBIENT I PARTICIPACIÓ

Per la seva banda, el regidor de Participació Ciutadana i Medi Ambient, Jaume Bibiloni, destacà els projectes executats elegits directament pels veïnats en l’elaboració dels pressuposts participatius de 2016 i la continuació de les diferents iniciatives per a potenciar la participació, la transparència i el bon govern, l’associacionisme i la continuació del desenvolupament del projecte Algaida 2020.

Pel que fa al bon govern i la transparència Bibiloni afirmà que es treballa per millorar la tramitació electrònica i que continuaran posant a disposició dels ciutadans les declaracions de béns dels regidors de l’equip de govern. El representant de Més a l’audiència va recordar que això hi estaven obligats tots per llei.  De fet podeu accedir a aquestes declaracions a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament.

Pel que fa a medi ambient, apuntà que s’obtendrà les certificacions energètiques per als edificis municipals, si bé a l’Ajuntament hi ha algun problema però que treballen per obtenir-la. Anuncià que la solució de l’àrea d’aportació de residus del camí de Muntanya s’estendrà a altres àrees d’aportació. Tanmateix va reconèixer que tot i que ha millorat, la solució no és satisfactòria del tot i considera que fa falta més pedagogia cap als ciutadans perquè entenguin la importància de reciclar bé.

També es continua amb les diferents iniciatives encaminades a la reducció d’emissions de CO2 dins el Pla d’Acció d’Energia Sostenible municipal elaborat en el marc del Pacte de Batles que l’Ajuntament d’Algaida signà l’any 2011, duent a terme polítiques actives enfront del canvi climàtic. De fet anuncià que està en esrtudi la instal·lació d’un punt de subministrament elèctric per a vehicles en el municipi.

EDUCACIÓ I CULTURA

En el seu torn de la regidora d’Educació i Cultura, Margalida Garcias, va enumerar els projectes realitzades en matèria educativa a tots els nivells: millora de les instal·lacions educatives com ara les del col·legi Pare B. Pou, ajudes escolars, iniciatives transversals d’educació ambiental en el pla estratègic d’estalvi energètic, suport a l’Escoleta Municipal Flor de Murta, col·laboracions amb l’IES Llucmajor, activitats per a la Gent Gran, entre altres coses.  De cara al futur, anuncià la creació del Consell Escolar Municipal.

En el marc cultural, donà a conèixer la gran quantitat d’actes i activitats impulsades amb motiu de la celebració de l’Any Llull a Randa, Pina i Algaida que conclouran a finals d’enguany i, entre altres coses, anuncià la intenció d’organitzar la Nit de l’Art per tal de promoure la cultura, la gastronomia, el patrimoni i l’art al municipi. També va anunciar que en el marc del Pla d’obres i serveis del Consell de Mallorca es presentarà el projecte d’ampliar la biblioteca municipal. A preguntes del públic, la batlessa va especificar que aquesta ampliació es faria cap al passadís que creua el casal Pere Capellà.

A PINA I RANDA

Les audiències públiques se celebraran a Randa el proper dia 3 de juny a les 20 hores a l’església amb la presentació per part de la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, i la intervenció del batle de Randa, Biel Vidal.

El torn de Pina serà el proper dia 9 de juny a les 20’00 hores a Can Lluís on intervendran la batlessa i el batle de Pina, Jaume Lliteras.

Redacció notiticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: