1 maig, 2024
Algaidapolítica

L’algaidí Francesc Antich forma part de la gestora permanent del PSOE

Ahir va ser un dia difícil pel Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE). En un Comitè Federal qualificat per molts de socialistes com a “vergonyós” que acabà amb la dimissió del secretari general del partit Pedro Sánchez, el PSOE va aprovar ahir dissabte la creació comissió gestora que dirigirà el PSOE fins al proper Congrés, amb Javier Fernández com a president. Entre els onze membres que compon aquest òrgan es troba el líder socialista algaidí i actualment Senador, Francesc Antich.

antichgestoraAntich s’incorpora a la gestora pel bàndol sanchista, juntament amb Ricardo Cortés, diputat regional a Cantàbria; i Francisco Ocón, número dos de César Luena com a secretari d’Organització del PSOE de la Rioja, i a l¡espera que s’afegeixi un membre del PSC que no es coneixerà fins que la federació catalana celebri el seu Congrés.

Tanmateix, la majoria dels membres són del bàndol susanista (en referència a la president andalusa, Susana Díaz), amb el president Javier Fernández al capdavant, juntament amb el portaveu socialista al Parlament andalús, Mario Jiménez, la diputada del PSOE de Còrdova Maria Jesús Serrano,  la secretària d’Organització, Asunción Godoy la regidora Soraya Vega, José Muñoz Lladró, líder de les joventuts socialistes valencianes i portaveu adjunt a les Corts Valencianes; i Maria Dolors Padró, dirigent local canària.

En total, onze socialistes componen aquesta comissió gestora que haurà de decidir en menys de 20 dies, si es deixa governar a Mariano Rajoy o se va a un terceres eleccions, amb un resultat encara més incert pels socialistes. Tot això caldrà decidir-ho abans de 20 dies i si hi ha canvi de decisió s’haurà de convocar un nou comitè federal.

A les Illes Balears, la dimissió del secretari general Pedro Sánchez ha caigut molt malament en les files de la militància, donat que la majoria apostava per les tesis de cercar un govern alternatiu a Rajoy i no permetre que el PP governi. Aquí el comunicat que l’Agrupació Socialista d’Algaida ha distribuït a les xarxes socials.

Redacció Noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint