Per un poble net, lema de la campanya de l’Ajuntament per conscienciar a les persones que passegen els cans i no recullen els excrements.

La regidora, Catalina Pastor; el regidor Tomeu Ballester i el tècnic Esteve Barceló. Foto: Ajuntament d’Algaida

L’Ajuntament d’Algaida ha posat en marxa una campanya que baix el lema “Per un poble net” pretén” sensibilitzar als propietaris de mascotes canines sobre la importància de retirar i netejar els excrements i orins, per tal de fomentar la bona convivència al municipi. També per recordar que les pràctiques incíviques estan sancionades en les ordenances municipals.

La iniciativa sorgeix de les regidories de Sanitat i la de Medi Ambient i a banda del caire informatiu, també s’obsequiarà els propietaris de cans amb utensilis per a facilitar-los les bones pràctiques. Així, l’Ajuntament d’Algaida donarà un recipient per tirar aigua i netejar les zones embrutades pels cans i també un porta bosses. Així, tots els propietaris de cans que estiguin censats al municipi d’Algaida poden passar per les oficines municipals a partir de dimarts, dia 15 de juny, a recollir aquests obsequis. Hauran de presentar la documentació que ho acrediti.

En el marc de la campanya, es recorda que els propietaris han de dur sempre bosses per retirar els excrements i un recipient d’aigua per diluir l’orina. En aquest sentit es demana que s’orini en zones habilitades, als embornals o abaix de les voravies.

La regidora de Sanitat, Catalina Pastor i el de Medi Ambient, Tomeu Ballester, coincideixen en apuntar que “feim aquesta campanya per conscienciar i recordar als propietaris de cans que han de netejar els excrements i orins dels seus cans, però també reconeixem amb un obsequi les bones pràctiques dels propietaris que ja fan les coses ben fetes i que són una majoria. Passa que, com tot, en aquests casos les males pràctiques d’una minoria sempre són més visibles i molestes. A aquestes darreres volem recordar que no recollir o netejar excrements i orins pot ser multat amb elevades sancions econòmiques”.

Redacció essaig.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.