Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaEsportsPinaRanda

El Calendari municipal de 2021 commemora el 50è aniversari del CE Algaida

Clicau sobre la imatge per descarregar-vos el calendari en pdf

L’Ajuntament d’Algaida dedica el calendari de 2021 a la commemoració del 50è aniversari del Club Esportiu Algaida. El calendari conté imatges documentades de diferents moments i formacions de futbol masculí i femení, també una imatge amb els fundadors del club o altres amb determinats moments de partits d’època.

Aquesta efemèride “és motiu d’orgull per tots els que vivim a Algaida i, sobretot, per a totes les dones i per a tots els homes que durant tot aquest temps, sigui com a jugadors o formant part dels diferents equips directius i tècnics, han aconseguit que el Club sigui tot un referent al nostre municipi i tot un exemple per a tots nosaltres”, explica la regidora de Cultura, Margalida Garcias.

En el llibre publicat per Pere Fullana i Joan Josep Páez amb motiu del 25è aniversari del club, la història de la fundació del CE Algaida es remunta a la temporada 1.970- 1971 quan un grapat d’algaidins coincidien jugant a Montuïri. Un grup ho feia amb l’equip de primera regional, el C.E. Montuiri, i un altre amb el Villamar, que llavors competia a la Lliga d’Aficionats. Parlant, entre ells, sorgí la idea de crear un equip a Algaida mateix. Es feren diverses reunions informals fins que la idea va prendre força i s’aconseguí el suport necessari per dur a terme la idea.

Fotos dels fundadors.

Com no podia ser d’altra manera la qüestió més urgent era aconseguir un terreny per bastir-hi un camp de futbol. Es feren algunes negociacions i finalment, la primavera de 1971, gràcies a aquella iniciativa, es llogà la finca del Porrassar a Joan Oliver “de can March”. Però aquella iniciativa només es podia dur a terme de forma mancomunada i, per això, es constituí el col·lectiu de Socis Fundadors. Inicialment aquell grup era compost per trenta socis fundadors que aportaren tres mil pessetes per hom: Ricard (que no és a la fotografia que adjuntam), Miquel Amengual, Guillem Amengual, Antoni Barceló, Gabriel Bibiloni, Sebastià Company, Jaume Falconer, Bartomeu Fullana, Guillem Fullana, Guillem Jaume, Jordi Llaneras, Miquel Llompart, Antoni Mudoy, Francesc Mudoy, Joan Mulet, Josep Noguera, Jaume Oliver, Jordi Oliver, Miquel Oliver, Llorenç Oliver, Joan Oliver , Magi Pou, Joan Rafael, Felip Salas, Miquel Sastre, Antonio Simón, Joan Trobat, Miquel Vanrell, Bernar Verger i Pere Vich.  Els socis llogaren el camp a Joan Oliver Mulet (don ]oan “de can March”) i abonen dotze mil pessetes anuals de lloguer.

En dos mesos es construí el camp. Per dur a terme aquella empresa ingent es comptà inicialment amb la col·laboració de l’empresari Miquel Amengual, llavors directiu del R.C.E. Mallorca, que esdevengué el primer president del C.E. Algaida. Amb els seus estris i la seva maquinària es transformà aquell sementer en terreny de joc. Diversos mestres d’obres d’Algaida, com Joan Antich “Móra” entre d’altres, contribuïren també a l’obra del camp. Tot això sense deixar de banda els treballs dels directius, aficionats i jugadors que tengueren un protagonisme de primer ordre en aquella tasca.

Després d’uns mesos d’intensos preparatius, amb motiu de les festes de sant Jaume, el 25 de juliol de 1971, es va inaugurar el camp del Porrassar. El C.E. Algaida que aquell dia presentà els seus jugadors i l’equip, disputà la primera copa President, amb el C.E. Sencelles, que també s’acabava de fundar i aquella temporada competiria a segona regional.

El club s’inicià a la segona regional i conclou amb el període en què el primer equip jugà a primera regional preferent. Aquells primers deu anys es visqueren moments d’eufòria, hi havia ganes de futbol, hi anava molta de gent, afició i
jugadors estaven compenetrats, de tal manera que eren molts els aficionats algaidins que es desplaçaven cada quinze dies per veure l’equip quan jugava fora de casa.

El 1982, es produí el primer descens en la història del club. L’equip perdé la categoria i descendí a Primera Regional. Hi hagué una autèntica crisi per fer directiva. Aquella temporada 1982-83, l’equip va tornar a ser fonamentalment de jugadors del poble, la qual cosa feria pensar que la situació tornava als orígens del club.

El 19 de maig de 1988, quan l’Ajuntament comprà els terrenys, i immediatament després aprovà la construcció d’uns nous vestidors. Ja l’octubre de 1986 s’havia bastit el nou enllumenat del camp i s’havien posat les noves torres, que s’aixecaren el dia de la Fira (11 d’octubre de 1986). El 1989 començaren les obres dels nous vestidors

A partir dels anys noranta, el Club ha entrat en una fase d’estabilització i el primer equip ha tornat a ser competitiu. Durant la temporada 2020-2021, el club compta amb 12 equips, 11 dels quals competeixen a Regional Preferent, Tercera Regional, Femenina Autonòmica Juvenil Preferent, Segona regional de Cadet, Segona regional d’Infantil, Futbol 7 d’Infantil, Aleví, Benjamí, Benjamí de Primer any i prebenjamí.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: