Dimecres, novembre 29, 2023
AlgaidaCoronavirusFestesPinaRanda

El Govern suspen les festes de Sant Honorat i de Sant Antoni, inclosos els actes culturals.

El Govern ha establert la prohibició de celebrar enguany les festes de Sant Honorat (Algaida), Sant Antoni (Artà, Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Sa Pobla, Muro, Pollença) i Sant Sebastià (Palma), tradicionals d’aquest mes de gener, per evitar aglomeracions i la propagació de contagis. Aquesta decisió es preveu que s’aprovi al Consell de Govern que se celebrarà demà dilluns. La decisió s’ha pres després de la reunió del govern amb els batles i batlesses dels municipis que tenen festes aquests dies, inclosa la batlessa d’Algaida Maria Antònia Mulet.

Pel que fa als actes litúrgics, les misses es limitaran a un 30% de l’aforament màxim, les completes es faran a porta tancada i les Beneïdes quedaran suspeses. D’altra banda, es prohibeixen totes les activitats de caràcter esportiu, cultural i lúdic.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat que la situació epidemiològica a l’illa de Mallorca continua sent crítica. La incidència acumulada a Mallorca és de 627 casos per cada 100 mil habitants, a 14 dies, i 311, a 7 dies (la més alta registrada fins ara) i la taxa de positivitat se situa en el 10,20%, molt per sobre del 3%, que és la taxa que considera que una comunitat està fora de risc. La d’Eivissa, és de 439 a 14 dies; a Menorca, la incidència és de 258 a 14 dies i 165 a 7 dies; i a Formentera, és de 206 a 14 i 66 a 7 dies.  

El total de la incidència acumulada a tota la comunitat és de 602 a 14 dies i de 314 a 7 dies. La situació epidemiològica empitjora a Eivissa, es manté a Mallorca -tot i que la situació és crítica- i preocupa a Menorca. Des de primera hora d’aquest diumenge, les autoritats estan reunides per revisar quines restriccions s’hauran de plantejar i aprovar demà en el Consell de Govern.

En aquest sentit, la consellera de Salut ha tornat a apel·lar a la responsabilitat individual i a limitar les reunions socials i la mobilitat.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: