Dimecres, desembre 6, 2023
Algaida

El consell de Mallorca sufragarà la col·locació d’un vitrall de Ramon Llull a l’església d’Algaida.

f944Així ho va aprovar divemndres la Comissió Mixta en matèria de patrimoni històric Consell de Mallorca i Bisbat de Mallorca, reunida a Palau Reial. La trobada anual que va celebrar la Comissió Mixta Consell de Mallorca i Bisbat per acordar les actuacions en patrimoni històric durant l’any 2019 va reunir el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, el vicari general del Bisbat, Antoni Vera, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, l’ecònom diocesà, Antoni Burguera i el vicari de Patrimoni del Bisbat, Nadal Bernat.

“La continuïtat d’aquesta Comissió Mixta és exemple de la voluntat que tenim totes dues institucions de preservar el patrimoni històric”, afirma el vicepresident Francesc Miralles, “i és que gran part del patrimoni més simbòlic i valuós dels nostres pobles té a veure amb aquest patrimoni religiós. Els projectes que avui hem aprovat revaloritzen i amplien les possibilitats que la ciutadania pugui gaudir d’aquests béns patrimonials i recullen actuacions que s’estenen per diferents municipis de Mallorca”.

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull coincideix en què “la Comissió és expressió d’una voluntat de col·laboració amb l’administració, ambdues institucions al servei del poble. El patrimoni, que forma part de la comunitat humana, és expressió sempre d’una fe i forma d’entendre la vida que s’ha anat transmetent, i que volem mantenir i reviure no com una cosa del passat, sinó com una cosa actual”.

Les actuacions, per valor de 944.000 euros, inclouen treballs de restauració, documentació i estudis preliminars en les parròquies de Santa Margalida, Mancor de la Vall, Petra, Muro, Son Carrió, Porreres, Santanyí, Algaida i l’església de Sant Nicolau a Palma. Se seguirà amb la tasca de digitalització de llibres sagramentals i s’apostarà per la restauració d’orgues històrics i el projecte de recuperació, restauració i divulgació del convent de les Caputxines de Palma.

Entre els projectes que es duran a terme aquest 2019, la comissió mixta va aprovar noves actuacions entorn a la figura de Ramon Llull com és la instal·lació d’un vitrall a la parròquia d’Algaida per un valor 50.000 €, obra del pintor Nils Burwitz. 

La Comissió Mixta també va aprovar la continuïtat del projecte que ja es va encetar l’any passat de restauració d’orgues històrics de Mallorca.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d