Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaCulturaGastronomiaTradicions

Inaugurat oficialment l’Espai Colomer 15

Ahir a les 13 hores del migdia va quedar oficialment inaugurat l’espai Colomer, 15. És la seu social de l’Associació Cultura Gastronòmica d’Algaida, la qual si bé ja havia duit a terme algunes activitats anteriors, aprofitant les festes de Sant Honorat de 2017 va decidir-se a posar-se el vestit de festa i fer un vermut d’inauguració.

Què és l’Associació de Cultura Gastronòmica?

525479_379234985456384_618003496_nL’Associació de Cultura Gastronòmica té com a objectius la promoció de la cultura gastronòmica pròpia de les illes Balears en totes les seves vessants, així com la preservació, potenciació i promoció dels usos, costums tradcionals, valors culinaris i productes propis de les illes balears i afavorir la interacció entre la cultura gastronomica i els àmbits de la promoció econòmica

L’Associació té el seu origen quan tres amics, en Guillem Vanrell, na Margalida Fullana i en Toni Amengual, apassionats de la cuina inciaren el seu camí gastronòmic fent petites activitats com tallers, tasts i activitats on demostraren la seva passió per la cuina. Quan es decidiren a tenir un “ca nostra culinari” s’adonaren que el projecte era molt gran i fou necessari cercar noves “cames que poguessin aguantar el pes, no només econòmic sinó també amb noves idees i mans” fins arribar als 26 socis que son avui.

wp-1484603430658.jpg

wp-1484603063803.jpgL’objectiu de l’Espai Colomer 15, segons els seus responsables es tenir un lloc on es pugui fer “la difusió de la nostra gastronomia, de fer-la avançar cap al futur sense perdre la base”. I per fer-ho estan previstes tota una sèrie d’activitats amb els millors professionals per, a més de gaudir dels plaers del menjar i beure, ajudin a fonamentar les bases de la nostra cultura gastronòmica.

Acte d’inauguració i reconeixement

Durant l’acte es varen fer el lliurament d’uns detalls per part de les autoritats presents a l’acte i que foren lliurats per na Maria Antònia Mulet (batlessa d’Algaida), Francesc Miralles (vicepresident del Consell de Mallorca) i Catalina Cladera (consellera d’Hisenda  del Govern de les Illes Balears)

Des l’Associació Cultura Gastronòmica es va voler fer una menció especial i un obsequi a Jaume Salem, a Santi Taura i als donats de Gràcia, en Sebastià i Francisca, els quals sempre han donat suport des de fa anys a l’Associació Gastronòmica de manera totalment desinteressada i que “gràcies al seu ajut s’ha pogut tirar endavant molts de truis que s’han organitzat”.
Des d’es Saig desitjam molta sort i encerts a l’Associació Gastronòmica d’Algaida i a l’Espai Colomer 15.
Redacció essaig.cat 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: