Dijous, novembre 30, 2023
AlgaidaCoronavirusEducacióJoventut

Un final de 2n de batxillerat confinat. 5 estudiants de l’IES Llucmajor ens conten la seva experiència

Aquesta setmana alguns dels nostres joves acaben els seus dies d’estudiant a l’IES Llucmajor. Alguns ja són majors d’edat i d’altres estan a les portes, però tots ells deixen el centre educatiu llucmajorer en el què han estudiat els darrers 6 anys per emprendre nous camins.

Aquest ha estat, ja ens ho diuen ells en les entrevistes, un any dificil perquè el seu final de curs no ha estat com ells s’haguessin imaginat. Ni ells ni la resta. Al final han fet molta feina i hauran tret el profit. Alguns acaben i d’altres encara hauran de fer una altra petita passa havent de superar la prova d’accés a la universitat, la PBAU o com tothom la coneix, la selectivitat.

Coneguem doncs, aquests joves (n’Inès, n’Adrià, na Roser, na Marina i n’Alexandre) que ara acaben una etapa per començar-ne una altra amb força i il·lusió.

Inés Maria Mulet Hernández

Quin batxillerat estudies?

He cursat el batxillerat social.

Com has viscut aquests darrers mesos d’estudis a l’IES Llucmajor?

Malgrat les condicions no han estat les millors podria dir que han estat uns mesos una mica complicats, entre que és un moment bastant estressant i que ho hem hagut de fer des de la distància, puc dir que estic bastant agraïda ja que  s’ha fet el possible perquè no acabem d’una forma lletja. Els professors han mirat pel nostre benefici i perquè no perdessim els nervis. Han estat uns mesos que han passat molt ràpid i que per a mi han estat plens de nervis.

Creus que surts preparada d’aquest darrer curs?

No crec sortir preparada d’aquest darrer curs, no pel professorat sinó per mi mateixa. Hem après molt en molt poc temps i mai saps amb el que et trobaràs, per això crec que no estam preparats.

Què vols estudiar a partir del curs vinent?

Vull estudiar el doble grau de dret i relacions laborals.

Quin consell donaries als estudiants que l’any que ve potser acabin 2n de batxillerat de manera no presencial o semipresencial.

Els recomanaria tenir molta paciència, ser molt constants i estar tranquils. Els nervis no duen a cap banda i els hem d’aprendre a controlar. També tenir una ment oberta a les noves formes d’examinar que s’han donat, ja que hem d’estar preparats a fer examens orals i/o amb l’ordinador.

Què és el que faràs una vegada hagis acabat la PBAU, si hi vas?

Un cop hagui acabat la PBAU m’agradaria descansar fins el setembre, ja que ha estat un any molt dur i aquest mes que ens queda no serà massa fàcil de dur, aixi que sí, m’agradaria descansar i veure els meus amics.

Adrià Argüés Ferragut, «de can Ferragut»

Quin batxillerat estudies?

Estic cursant segon de batxillerat social.

Com has viscut aquests darrers mesos d’estudis a l’IES Llucmajor?

Aquests darrers mesos ens han fet canviar els nostres hàbits, ja que hem hagut de passar de les aules a les nostres habitacions, un lloc on la concentració no és el primer que hi trobem. Aquests mesos de confinament no només han fet que els professors i les professores s’adaptin i puguin fer classes online, sinó que també ens hem d’adaptar nosaltres que estem cursant el darrer curs a l’institut. 

Les primeres setmanes ens ha costat una mica, ja que estavem cansats de les setmanes anteriors i ens vam saltar unes quantes classes quedant-nos adormits. A partir de la segona setmana, ja ens vàrem organitzar millor i assistirem a totes les classes, però els professors ens enviaven una gran quantitat de tasca, difícil d’acabar. Tot s’ha de dir que posteriorment es varen relaxar i disminuïren les classes online i la tasca setmanal.

Veiem que seria difícil acabar el temari de les assignatures, però els professors i les professores ho han aconseguit i ara en aquestes altures del curs podem dir que ja hem acabat, després de molts esforços i de molta feina.

Creus que surts preparat d’aquest darrer curs?

D’aquest darrer curs, hem vist massa matèria en molt poc temps, el contingut és extens i molt dens, però de totes maneres crec que hem aconseguit assolir una gran quantitat de continguts de cada assignatura que ens permetrà superar les PBAU i entrar a la Universitat.

Què vols estudiar a partir del curs vinent?

Vull estudiar el grau de Llengua i Literatura Catalanes a la UIB.

Quin consell donaries als estudiants que l’any que ve potser acabin 2n de batxillerat de manera no presencial o semipresencial? 

A la gent que actualment cursau 1r de batxillerat, sigui quin sigui, dir vos que a segon és necessari posar-s’hi des del primer dia, ja que és un curs molt dur que en molt poc temps has d’assolir una gran quantitat de conceptes i no hi ha temps per res. Vos recomanaria que mantenguéssiu un gran ordre i organització, ja que a mesura que s’acosta el final de curs tot es torna caòtic.

Què és el que faràs una vegada hagis acabat la PBAU, si hi vas?

Una vegada acabada la PBAU, m’agradaria tornar a tenir vida social, ja que segon lleva molt de temps que no pots invertir a fer altres coses que t’agradaria fer en un moment determinat.

Roser Bibiloni Mulet, «de Sa Pleta»

Quin batxillerat estudies?

Batxillerat Humanístic

Com has viscut aquests darrers mesos d’estudis a l’IES Llucmajor?

He estat fent molta feina i preparant-me per les PBAU. No he estat especialment preocupada pels estudis ja que els professors han posat tot de la seva part per ajudar-nos a avançar temari i anar ben preparats per les PBAU.

Creus que surts preparada d’aquest darrer curs?

Si, hem fet feina suficient tot i que els mètodes d’estudi han canviat

Què vol estudiar a partir del curs vinent?

No està del tot decidit, però crec que Educació Infantil

Quin consell donaries als estudiants que l’any que ve potser acabin 2n de batxillerat de manera no presencial o semipresencial?

Que no perdin els seus hàbits d’estudi, que es connectin a les classes virtuals i que facin feina cada dia. D’aquesta manera no se’ls hi farà tan pesat.

Què és el que faràs una vegada hagis acabat la PBAU, si hi vas?

Gaudir de l’estiu de la millor manera possible, amb els amics i la família.

Marina Seguí Bonet

Quin batxillerat estudies?

​Estudïi batxiller humanístic

Com has viscut aquests darrers mesos d’estudis a l’IES Llucmajor?

Aquesta pandèmia ens ha plegat enmig d’un moment important a la nostra vida, ens quedava ja res per acabar 2n, però crec que en general ho hem duit molt millor del que ens pensavem. Tant els mestres com els alumnes ens hem sabut adaptar molt bé a les tecnologies per a poder seguir amb les classes i amb el temari que quedava per donar. Al principi va ser una mica difícil ja que era un sistema nou per a tots, però al cap i a la fi no hem tengut gaires problemes i entre tots ho hem tret envant. No hem pogut acabar de la manera que ens esperàvem i voliem a principi de curs una de les etapes més importants de la nostra vida, però segur que, d’aquesta manera, serà una anècdota que recordarem tota la vida.

Creus que surts preparada d’aquest darrer curs?

En general molt bé. Tothom veu aquesta quarentena com una cosa super negativa, però si ens aturam a pensar-ho crec que ha estat una cosa que dins el dolent d’haver hagut d’estar tancats tant de temps, ha estat molt positiu. A tots els alumnes ens ha permès agafar-nos això com a una oportunitat molt bona per acabar de fer el darrer esforç i tirar per envant aquest curs tant raro i difícil. Al cap i a la fi, ha estat un suspir per a tots ja que hem seguit fent moltíssima feina igual, però pentura amb una mica més de calma i temps. Hem pogut tenir una millor organització i ens hem centrat molt més, cosa que ha fet que en general tots els resultats han estat molt positius.

Què vols estudiar a partir del curs vinent?

Desde molt petita ja sabia que volia ser professora a un institut. Normalment quan som petits jugam a qualsevol cosa que sen’s posi per davant, idò jo amb l’únic que jugava era amb agendes de professors, una pissarra i la meva classe imaginària. Per tant, crec que si algun dia arrib a ser professora, serà de molta vocació. Sempre ho he tengut molt clar, i mai he canviat d’opinió, si que he anat jugant amb l’assignatura que més m’agradava, i dubtava entre dues filologies, la hispànica o la catalana. Finalment, gràcies a l’ensenyament i a l’encant de totes les professores de català que he tengut al llarg dels anys a l’institut, fent una especial menció a les dues que més m’han marcat, na Francina Capellà i Maria Antònia Llabrés, vaig decidir decantar-me per estudiar el grau d’estudis de filologia Catalana a la UIB.

Quin consell donaries als estudiants que l’any que ve potser acabin 2n de batxillerat de manera no presencial o semipresencial?

Ara que ja ho hem viscut, i xerrant de primera mà i des de l’experiència, que aneu tranquils. Que si heu arribat fins aquí on sou, és perquè al llarg dels anys hi ha hagut un esforç, feina diària, voluntat i sobretot constància. De sempre ens han pintat 2n de batxiller com l’infern, i quan t’hi trobes no es tant com ens deien. Tampoc ens hem d’enganyar, no és un camí de roses i al darrera, com bé he dit, hi ha molta feina, un esforç inmens i molta constància, ja que és un curs molt dens i més que difícil el podiem definir com a llarg i amb molt de temari. Per tant, molts d’ànims a tots, feis-vos una bona planificació d’estudi des del principi de curs, i des d’allà, no baixeu els braços fins haver guanyat la batalla. Molta sort, i envant que això només serà més que un obrir i tancar d’ulls de ràpid que passa!

Què és el que faràs una vegada hagis acabat la PBAU, si hi vas?

Doncs, és una situació que aquesta quarentena m’he estat plantejant bastant. En principi, per no perdre les tradicions haviem d’anar a Menorca a celebrar Sant Joan, però vist el panorama amb la Covid-19, hem hagut de canviar els plans a darrera hora i trobar altres alternatives. El primer de tot en acabar, serà anar a fer una bona horeta, d’aquestes que dius només puc dormir 30 minuts i acabes despertan-te 3 hores després, per totes aquelles que no hem pogut fer durant el curs. Realment, ha estat un any difícil, ja ho era de per si i ara amb la Covid-19 ho ha estat més. La veritat que ens mereixem un bon descans, ha estat difícil, extrany però ja que ho hem tret envant només ens queda que disfrutar molt de l’estiu, de les platges paradisíaques que tenim, dels amics, de la família… I sobretot, començar a pensar en la nova etapa que començarà en la nostra vida, aprofitar i gaudir molt d’aquells amics que l’any que ve ja no seran aquí perque van a estudiar fora. En resum, ha estat un any per no oblidar mai, ha estat molt peculiar i sempre treurem una rialla quan contem aquesta etapa als nostres nets quan ens diguin que no volen sortir al carrer a fer una volteta, els podrem dir ai jovenet, tu no vares viure una pandèmia mundial, així que tira!!

Alexandre Oliver Roca.

Quin batxillerat estudies?

Estic estudiant el batxillerat científic.

Com has viscut aquests darrers mesos d’estudis a l’IES Llucmajor?

Al principi de la quarentena me va venir molt de nou, ja que només pensava que de quasi totes les assignatures ens faltava molta cosa per veure i pensar que les hauria d’acabar pel meu compte em va fer posar molt nerviós, ja que també quedava poc per la Selectivitat. Les dues primeres setmanes van ser les més complicades, ja que ningú sabia molt bé com afrontar aquesta situació i teniem molta feina a fer, però a partir de la tercera setmana les coses van anar canviant, vàrem començar a fer classes virtuals i d’aquesta manera vàrem poder avançar matèria amb l’ajuda dels professors. Varen anar passant les setmanes i la quarentena pareixia que no acabaria, però els de la UIB ens varen comunicar que la selectivitat quedava ajornada al Juliol i que ens facilitarien una mica l’examen, donant la llibertat d’elegir qualsevol pregunta dels dos examens proposats. 

Creus que surts preparat d’aquest darrer curs?

D’un principi pensava que no en sortiria, ja que veia molt complicat realitzar els temes de les assignatures que ens quedaven pel meu compte, però ara mateix estic bastant content. Poc a poc vaig anar assumint la situació i vaig canviar de mentalitat i ara consider que crec que estic bastant preparat per assumir les proves sense cap problema, ja que apart de tenir més opcionalitat ara tenim un mes més per preparar-nos.

Què vols estudiar a partir del curs vinent?

Doncs encara no ho tenc massa clar, però si m’arriba la nota m’agradaria fer Medicina i sinó Bioquímica. Les dues carreres em criden força l’atenció.

Quin consell donaries als estudiants que l’any que ve potser acabin 2n de batxillerat de manera no presencial o semipresencial. 

Jo els diria que no passin gens de pena, que no tot són males notícies ni coses dolentes. És cert que és una mica més complicat dur-ho tot pel teu compte però si t’esforces i fas una mica de feina cada dia i no ho deixes pel darrer moment no hi ha de que preocupar-se.

Què és el que faràs una vegada hagis acabat la PBAU, si hi vas?

Una vegada que acabi els examens, sens dubte, descansaré un bon grapat de dies que m’ho mereixeré.

Des de la revista es Saig, els agraïm que ens hagin volgut contar la seva experiència i els desitjam molta sort amb la nova etapa. Que tenguin sort i encerts amb la PBAU. I que aquest estiu descansin i es diverteixin molt que, de ben segur, s’ho tenen ben merescut.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: