Dimarts, desembre 5, 2023
AlgaidaCulturaTradicions

Crònica de la revetla de Sant Honorat 2017

Hi haurà actualització amb més imatges

Algaida ha celebrat la revetla de la festa del seu patró, Sant Honorat. I ho ha fet amb un vespre de molta participació però també amb fred, encara que menys del que s’esperava. Des de ben prest els diferents bars del poble i els quintos del 97 servien coques, begudes i animaven la festa.

Els actes començaren amb les cercaviles de la banda de Música i dels caparrots, que enguany eren portats pels quintos dels 97.

A partir de les 19 hores fou el torn dels dimonis infantils d’Alaró que sortiren a les 18:30 per encendre el foguerons, acompanyats sobretot de jovenets que volien ballar davall els focs d’artifici.

15976973_1311866438883995_3787024728524063527_nA partir de les 20 hores l’Ajuntament va començar a servir les panxetes, llonganisses, botifarrons i el pa que se compren als comerços del poble. Els tiquets es venien a 2 euros i des de fa uns anys la recaptació va destinada a ajudar en l’agermanament del nostre municipi amb Ciudad Antigua de Nicaragua. Tot un èxit que cada any va a més i que demostra una vegada més que el nostre és un poble solidari.

dsc_0383A partir de les 21:30 hores foren diversos els balladors que s’animaren a ballar damunt plaça amb els sons del grup Roada, un grup amb compta amb components algaidins i piners, que ja havia actuat el dissabte a sa plaça de Pina en una ballada popular i que ara tocava animar la vetlada a Algaida.

I les 23 hores, fou el torn dels dimonis grans d’Alaró els encarregats d’amenitzar la festa amb un correfoc i la batucada. Una ballada molt més espectacular que la viscuda l’horabaixa.

Enguany, l’Ajuntament no ha contractat s’Arrual Jazz Mort. Feia dos anys que apareixia sobre el programa i l’any passat s’hagué de suspendre la seva actuació amb motiu de la pluja.

Després dels foguerons, fou el torn de Tom Trovador, un altre dels habituals en els darrers temps a les festes de sant Honorat i del Cafè des poble. Mentrestant els quintos del 97 anaven de fogueró en fogueró, amb una botella d’herbes i una vidriola, demanant una aportació que donava dret a beure un glop d’herbes a morro.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d