Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaMedi ambientMeteorologia adversaSeguretatSuccessos

Visita de les autoritats a les zones del municipi afectades pel temporal

Notícia actualitzada: 00:10

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard; el conseller insular de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Joan Font; la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet i els batles pedanis de Pina i Randa, Jaume Lliteres i Biel Vidal, respectivament, ha visitat avui Pina i Algaida per conèixer de primera mà els danys causats pel temporal en el marc del seguiment sectorial que du a terme el seu departament. També hi era present el batle de Montuïri, l’altre poble greument afectat pel temporal d’ahir, així com alguns representants de Més per Algaida i voluntaris de Protecció Civil.

2117400
Les autoritats mirant els desperfectes. Foto: CAIB

El conseller ha explicat que “hem patit dos episodis seguits de fortes pluges després d’una època de sequera molt important”. Tot i que el primer va ser “molt beneficiós tant per l’agricultura com per la recàrrega dels aqüífers, aquest segon està pendent d’avaluació”. En aquest sentit ha avançat que, si el temps ho permet, el servei d’Agricultura farà les primeres visites de camp demà dilluns i se’n farà una primera diagnosi, dimarts, quan està prevista una reunió amb el sector. els pagesos de la zona es mostren preocupats perquè bona part de les collites s’hauren perdut com a conseqüència d’aquest temporal.

Vidal ha recordat que el temporal dels darrers dies ha succeït quan la terra encara no havia acabat d’infiltrar l’aigua caiguda al desembre, motiu pel qual, en aquesta ocasió, s’han produït més inundacions. En aquest sentit ha subratllat que tot i que la Conselleria ha doblat el pressupost en neteja i condicionament de torrents, aquestes infraestructures no haguessin estat capaces d’absorbir, en les zones on s’han desbordat, les intenses i continuades pluges d’aquests dies “encara que estiguessin en les millors condicions possibles”. El conseller s’ha compromès a revisar el pressupost per enguany per tal d’invertir més doblers en torrents i fer front a les conseqüències del temporal. De fet, la manca de neteja de torrents ha estat una de les crítiques que s’han fet des del Partit Popular.

Així, ha detallat que allà on s’han produït més problemes ha estat en les zones on “hi ha infraestructures que no tenen en compte el curs de l’aigua, que reclama el seu territori”, com torrents tallats.

2117420
Foto:CAIB

Vidal ha lamentat que les ajudes de l’Estat promeses durant el darrer temporal de desembre no han estat tant àgils ni de trametre ni de cobrar com hagués estat desitjable, per això ha assegurat que des del Govern es col·laborarà amb els ajuntaments perquè s’incrementi la rapidesa de les reclamacions davant la delegació del Govern espanyol a les Balears. Cal recordar que l’Ajuntament d’Algaida, com altres municipis afectats va haver de remetre a corre cuita tota la documentació per a les ajudes el passat 17 de gener, quan només feia una setmana que se’ls havia estat notificada.

En declaracions recollides a l’informatiu del vespre d’Ib3 del diumenge 22, la batlessa Maria Antònia Mulet va manifestar la seva preocupació per les ajudes i va afirmar que “esperem que els ajuntaments no siguem les administracions que haguem d’establir una línia d’ajudes” sinó que ho facin la resta d’administracions.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: