Divendres, desembre 1, 2023
AlgaidaCastellitxCulturaLlenguaPinaRandaTradicions

Crònica de la nit de la Cultura algaidina 2017

Notícia actualitzada: 18/04/17, 22:40

Ahir dilluns a la nit va tenir lloc la tradicional nit de la Cultura Algaidina de l’any 2017. Un acte en què es dur a terme el lliurament dels Premis Castellitx als guardonats d’aquest anys i que foren anunciats a principis de mes.

L’acte va tenir lloc a l’Església d’Algaida per mor de les obres d’ampliació de la biblioteca municipal que han inhabilitat momentàniament la sala d’actes del Casal Pere Capellà.

A les 20:30 h començà l’acte, amb una paraules sentides i emocionades d’Elisabet Verger, per reivindicar les paraules. Verger, qui implicà al públic amb un joc de paraules i sentits, també va tenir un record pel professor de l’IES Llucmajor i geòleg, Xisco Gràcia, a qui havien trobat amb vida després de dies de precupació pel seu estat després d’haver quedat dins una cova.

Just després fou el torn dels joves cantaires de l’Escola Municipal de Música, que va interpretar tres peces i la darrera, l’Aleluia de Leonard Cohen, acompanyat pel grup de guitarristes.

En haver conclòs el petit concert, la regidora d’Educació i Cultura Margalida Garcias, va parlamentar sobre l’educació, la qualitat i l’excel·lència, tot recordant que aquests premis són un compromís de l’Ajuntament per “no perdre de vista d’on venim i aconseguir l’excel·lència”.

Acte seguit tots els guardonats excepte dos que no pogueren venir a recollir-lo, varen recollir els seus premis. Els guardonats foren:

 • XLI Premi de Poesia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 36 titulat Nòmades de Joan Josep Barceló i Bauçà, de Palma, Mallorca.
 • XLI Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 103 titulat Una vida d’heroi, de Pere Martorell Vallespir, de Palma, Mallorca.
 • XXXIX  Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 69 titulat Exili d’Andreu Matamalas Fons, de Sant Llorenç des Cardassar, Mallorca.
 • XXII Premi d’Investigació: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 111 titulat El patrimoni paleontològic del terme d’Algaida i de la comarca de Randa. Catalogació, caracterització, valoració, gestió i divulgació de Bernat Morey Colomar, de Santa Eugènia, Mallorca.
 • XV Premi de Fotografia: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Fotografia núm. 150 titulada Tardor, de Nemesio Jiménez Jiménez, de Montuïri, Mallorca.
 • V Premi Juvenil de Narrativa Curta: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 7 titulat L’ovella negra de la família d’Aina Casal Pelegrí de Barcelona.
 • VIII Premi de Pintura: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros per l’obra titulada Estructura al port de Bilbao de Gonzalo Rodríguez Gómez de Bélmez, Còrdova.
 • III Premi Musical. Composicions per a banda de música: Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 102 titulat Els corsaris d’Eivissa de Mario Errea del Pago, de Marratxí, Mallorca.

En els discursos d’agraïments, els guardonats reivindicaren el paper de la llengua, el patrimoni, i la cultura i agrairen al poble d’Algaida la seva asposta cultural amb aquests premis.

L’acte va concloure passades les 21:30 hores de la nit. Ja podeu accedir a les publicacions de les obres guanyadores a través de la Col·lecció Binària de l’Ajuntament d’Algaida. D’altra banda, podeu sentit l’acte complet amb el servei a la carta de Titoieta Ràdio.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

One thought on “Crònica de la nit de la Cultura algaidina 2017

 • Ramona. Blay i Pallach

  L’enhorabona..Per un acte tant emotiu, s’hi respirava inquietud cultural i musical..Vaig ser oient desde Tarragona..I em vaig emocionar..Tinc algun.llibre de poemes de Joan Josep Barceló i Bauçá..Que són joies..Gràcies Algaida!!! Sou meravellosos

Comments are closed.

A %d bloguers els agrada això: