Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaEducacióPinaRandaSolidaritat

Alumnes del CEIP Pare Bartomeu Pou participaren en el Vè Mercat ICAPE

Més de 140 alumnes de Primària i Secundària de centres públics i concertats d’arreu de Mallorca participaren ahir a la 5a edició del Mercat ICAPE, a la plaça Major de Palma. Durant tres hores, els estudiants han posat a la venda serveis i productes elaborats per ells mateixos per finançar un projecte de cooperació, en el cas de Secundària, o una activitat en grup, en el cas de Primària.

Aquest mercat és l’acte central del projecte ICAPE d’impuls a les capacitats emprenedores que du a terme l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Universitat. Durant tot el curs, els grups participants aprenen i apliquen totes les passes necessàries per a la fundació d’una empresa, des de la creació del nom i logotip, fins a la tria de la junta directiva. Els estudiants han presentat avui a Palma 48 projectes empresarials solidaris de 24 centres escolars diferents.

Què han fet els cooperativistes algaidins?

Alumnes de cinquè de primària del CEIP Pare Bartomeu Pou han posat en marxa dues cooperatives que han fet productes que varen vendre ahir dimecres a la plaça Major de Palma.

Una era la cooperativa Artesana d’Algaida i l’altra Els dimonis d’Algaida. Un part dels beneficis serviran per bestreure la part que han aportat per elaborar els seus productes i l’altra es destinarà a la ong ASPANOB.

Què és ICAPE?

ICAPE és un projecte educatiu que impulsa les capacitats emprenedores, els valors de la persona i familiaritza els estudiants amb el concepte de la responsabilitat social. L’objectiu és aconseguir que els alumnes estiguin més capacitats per: treballar en equip, prendre decisions, planificar, assumir responsabilitats, comunicar-se … És un programa dissenyat per a que els alumnes arribin a assolir les capacitats emprenedores de manera real, posant en pràctica el concepte d’aprendre – fent.

ICAPE és un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, que coordina l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI). Cada etapa educativa disposa d’un programa, i en el cas de l’educació primària el programa tracta d’Emprendre a la Meva Escola. aquest programa té diferents etapes que consisteixen en:

  1. Crear una cooperativa, que inclou la idea de negoci, l’aportació de capital inicial, el nom de la cooperativa, la definició de l’equip directiu i elaboració d’ estatuts.
  2. La creació d’un imatge corporativa i un logotip
  3. La fabricació de productes
  4. L’etiquetatge i els preus
  5. la sol·licitud de permís de venda, la venda en el mercat i la dissolució de la cooperativa

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: