26 abril, 2024
AlgaidaPinapolíticaRanda

Els Socialistes d’Algaida celebraren els 25 anys de govern municipal ininterromput

25 anys govern Algaida
Foto: PSIB

Els Socialistes d’Algaida celebraren el passat divendres un sopar al restaurant de Binicomprat per commemorar els 25 anys de govern socialista al municipi, amb una festa amb més de 400 militants i simpatitzants. A la celebració s’hi sumà la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, els consellers Iago Negueruela, Mercedes Garrido i Carme Palomino i els batles i batlesses de Calvià, Consell, Alaró i Son Servera, entre d’altres.

Fou a les eleccions de 1991, quan Francesc Antich arribà a la batlia en minoria. De llavors ençà, els socialistes han ocupat la batlia tant en períodes de majoria absoluta com amb acords amb el PSM i l’extinta Unió Mallorquina.

En aquest sentit es va pronunciar la secretària general del PSIB, Francina Armengol, que va apuntar que els socialistes d’Algaida, Pina i Randa «sempre han estat un referent per a tots els socialistes de Balears perquè en 25 anys han canviat el poble». Com a exemple, la secretària general va citar a Xisco Antich, «que va venir de ser batle d’Algaida i va aconseguir ser el primer president del Govern progressista a les Balears, a més de ser un referent i ajudar moltíssim als socialistes de les Illes».

Finalment, Armengol va agrair també la tasca de Xisco Antich, Jaume Jaume, Xesc Miralles i Maria Antònia Mulet, l’actual batlessa, perquè «sempre han servit al seu municipi d’una forma digna i incansable».

D’altra banda, el secretari general dels socialistes d’Algaida, Xesc Miralles, va destacar que aquests 25 anys «han donat per molts de projectes i per desenvolupar molts de serveis públics», com per exemple els pressuposts participatius, amb els quals el poble va ser pioner a l’hora d’implantar-los.

Finalment, la batlessa del municipi, Maria Antònia Mulet, va celebrat que «si 25 anys després el projecte socialista segueix viu, és per la feina feta per millorar la vida de la gent», per la qual cosa s’ha compromès a seguir fent feina per l’interès general dels veïnats i veïnades d’Algaida, Pina i Randa.

Durant l’acte es va reconèixer la tasca de tots aquells que des de l’anonimat o la seva tasca política han contribuït al projecte socialista i es va projectar un vídeo que recull les fotografies d’aquests 25 anys.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint