Divendres, setembre 29, 2023
Algaida

Els cossiers adaptaran els seus balls a la nova fesomia de la Placeta de l’església.

ballcossier_arbreEnguany hi ha canvis prevists en el ball del cossiers del dia de Sant Honorat. Amb motiu de la instal·lació del gran arbre de Nadal ubicat al centre de la placeta, els Cossiers d’Algaida han decidit canviar alguns aspectes del seu ball per adaptar-lo a la nova situació.

Al municipi d’Algaida és tradicional no llevar els ornaments nadalencs fins passat el dia de Sant Honorat, això ha fet que s’hagi hagut de prendre aquesta dràstica decisió que suposarà un canvi a un llegat que fins ara s’havia mostrat impertorbable al pas del temps.

Fonts pròximes als Cossiers han informat que una de les idees que s’està sospesant és eliminar la Dama, el símbol del bé seria substituït a partir d’ara en les danses de gener per l’arbre que presideix la placeta. A les festes de Sant Jaume, en canvi, és continuaria amb la tradicional figura femenina.

També per encaixar-ho més bé al context, els cossiers ballaran amb vesc (muérdago en castellà) enlloc de murta a les mans.

Sabem que malgrat aquests canvis els Cossiers seran com sempre un dels principals atractius de les festes de Sant Honorat.

Evidentment això és una innocentada. Per molts d’anys!

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: