Dimarts, novembre 28, 2023
Algaidapolítica

Sanció de 300 euros a Francesc Antich per no haver votat l’aprovació de l’article 155

francescantich_senat
Francesc Antich al Senat (arxiu) 

El PSOE ha sancionat amb 300 euros a l’expresident del Govern i ara senador autonòmic per les Balears Francesc Antich i amb altres 300 euros a l’expresident de la Generalitat de Catalunya José Montilla. El 27 d’octubre de l’any passat tots dos es van absentar en la votació al Senat que va ratificar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya

El portaveu del grup socialista al Senat, Ander Gil, ha confirmat la notícia a La Vanguardia i ha explicat que la decisió s’emmarca dins de la “normalitat” del que estableix el reglament del partit. La decisió arriba mesos després que Montilla i Antich sortissin del Senat en el moment de la votació.

Els expresidents de Balears i Catalunya podrien haver rebut sancions de fins a 600 euros cadascun. Finalment, el grup ha optat per una sanció de 300 euros en aplicació del reglament del partit.

Un dia després de prendre aquella decisió, Antich va explicar la seva postura: “Com expresident autonòmic no havia de participar. Som senador designat pel Parlament balear, així que represent diferents voluntats. El més normal era no participar en la intervenció d’una comunitat. No compartesc la intervenció, encara que reconec els esforços que ha fet el PSOE per intervenir i no arribar a aquest punt “.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: