Divendres, setembre 29, 2023
AlgaidaPinaRandaSolidaritat

El Consistori algaidí pren mesures per ajudar els refugiats

refugiatsL’Ajuntament d’Algaida va anunciar que durà a terme una sèrie d’iniciatives i actes solidaris per tal de recollir fons d’emergència per tal de poder ajudar els refugiats de Síria. Així es va acordar aquest dijous per unanimitat el ple municipal. Els regidors es varen comprometre a no cobrar cap indemnització dieta per assistir a comissions informatives o plens d’urgència, en els quals s’hagin tractar actes o accions concretes relacionades amb aquests refugiats.

En els darrers dies la batlessa Maria Antònia Mulet i altres regidors de l’Ajuntament han assistit a diferents reunions en les quals s’ha exposat aquesta problemàtica. Segons han declarat a aquest digital es tracta “d’anar fent coses i d’estar preparats en el cas que hagin de venir refugiats” si bé recorden que les competències sobre aquest tema dependen del Govern central i fins que aquest no aprovi l’arribada d’aquests refugiats “malauradament, ara per ara, no se pot fer res per dur-los cap aquí”.

La batlessa també ha declarat que “s’ha de tenir en compte que Algaida no som ni Madrid, Barcelona o Palma i que en el nostre municipi no comptam ni amb habitatges ni refugis que puguin ser aportats. No obstant això, ha afegit que l’Ajuntament està disposat a donar suport a les famílies d’Algaida que de manera individual vulguin acollir als refugiats amb tot allò que puguin necessitar (escolarització, aprendre la llengua, assistència sanitària, etc.). El dilluns hi ha prevista una reunió amb la Mancomunitat del Pla per tractar també aquest tema. Mulet també considera que els municipis petits com Algaida han de fer feina de la mà del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca, que són els que tenen els recursos més a l’abast.

De moment i mentre s’està a l’espera de com evoluciona tota la tramitació per poder acollir els refugiats a Espanya i la seva distribució entre les Comunitats Autònomes, el que se pot fer són accions solidàries. Des de l’Ajuntament són partidaris de fer accions solidàries i que després es puguin destinar a l’atenció d’aquests refugiats. Per això, i gràcies a la col·laboració de COF Pina, se destinarà  tot el que es recapti de la Cursa dels Sants Metges (3 euros per inscripció) i una part de la paella de Pina del dia 27 de setembre  a aquesta finalitat.

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: