Divendres, desembre 1, 2023
AlgaidaConsell de MallorcaCulturaPatrimoniPinaRanda

Algaida podrà digitalitzar part de l’arxiu municipal gràcies a una ajuda del Consell

Algaida serà un dels 14 municipis de Mallorca que es beneficiaran d’una línia de subvencions per digitalitzar i catalogar el fons antic de l’arxiu municipal.

Ahir el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles va destacar que el Consell de Mallorca és el responsable de la competència d’arxius de la nostra illa “i, per tant, tenim l’obligació d’impulsar polítiques per millorar la seva organització, catalogació i gestió a nivell municipal. Els arxius no han estat mai objecte de polítiques d’inversió i de manteniment importants per part del Consell i ara hem encetat aquesta feina amb un doble objectiu: garantir la conservació de la documentació que hi ha en els arxius municipals però també fer possible la divulgació d’aquest contingut i que els investigadors hi tenguin accès”.

miralles_baltessa_pastorÉs per això que el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports ha posat en marxa aquest 2018 una línia específica de subvencions per millorar els fons documentals i arxivístics dels ajuntaments, col·legis professionals i també fons particulars de Mallorca. Una primera convocatòria de la qual s’han beneficiat 14 ajuntaments –Esporles, Valldemossa, Fornalutx, Pollença, Santanyí, Campanet, Sineu, Sóller, Palma, Sencelles, Algaida, Santa Maria del Camí, Puigpunyent i Artà-. Aquests municipis rebran un total de 125.834,90 euros per a la millora dels seus fons històrics.

En aquests moments des del Departament de Cultura també es fa feina en la redacció d’un Reglament del Sistema d’Arxius de Mallorca que inclou la creació d’un Centre Coordinador semblant al que funciona actualment per a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, a través del qual els arxius de Mallorca puguin rebre suport tècnic, econòmic i informàtic del Consell, a més de formació per al seu personal.

logo_vint20La digitalització dels fons antic de l’Arxiu Municipal d’Algaida s’emmarca dins el projecte cultural Algaida vint-20 de posar a l’abast de tothom i amb accés lliure tot allò relacionat amb la història i cultura del nostre municipi i que està en fase de posada en marxa, per part de la biblioteca municipal i que es concretarà amb una web d’accés públic.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: