Dijous, novembre 30, 2023
AlgaidaFestesMedi ambientPinaRanda

L’Ajuntament d’Algaida deixa d’utilitzar plàstic a partir de les Festes de Sant Jaume 2018

festespinaL’Ajuntament d’Algaida ha decidit deixar d’utilitzar plàstic en les pròximes Festes de Sant Jaume de 2018 i, a partir d’aquesta festivitat, farà ús de vaixelles biodegradables en totes les festes populars i actes o activitats que organitzi. Així, enguany, utilitzarà aquest tipus de vaixelles ecològiques a la festa de la gent gran, per servir refrescs i altres actes institucionals.

Per tal de donar més ressò a aquesta iniciativa, l’Ajuntament d’Algaida torna a activar per a aquestes festes d’estiu d’Algaida, la campanya “Zero (residus)-Zero (contaminació)”, nascuda en el marc del dia 5 de juny dia mundial del Medi Ambient i que implicà a la majoria d’associacions, entitats i altres agents del municipi i de totes les edats.

Així, per exemple, en el sopar a la fresca de les Festes de Sant Jaume i amb la finalitat de disminuir les deixalles de plàstic, l’Ajuntament d’Algaida recomana que es facin servir vaixelles (plats, tassons, coberts, etc.) de materials orgànics reciclables o vaixelles de més d’un sol ús. Així mateix, amb el mateix objectiu de reduir els residus, informa que no es posaran estovalles de paper a les taules. Us recomanam que cada taula porti estovalles reutilitzables. Us podeu apuntar al sopar de dimecres de 11 al dimarts dia 17 de juliol.

L’objectiu final de la campanya “Zero-Zero” és aconseguir un canvi qualitatiu del nivell de vida dels algaidins/es i un compromís amb un món més sostenible.

“Aquesta campanya nascuda per a reduir la contaminació ambiental aplicada a les festes, es torna a posar en marxa amb l’objectiu de reduir la quantitat de deixalles que es generen en el decurs de les festes populars”, explica la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, qui afegeix que “és una de les iniciatives previstes en el pla d’acció per a l’energia sostenible, del qual hem executat o tenim ja en marxa el 80 per cent de les actuacions previstes en compliment al pacte de batles que l’Ajuntament d’Algaida signà l’any 2011 i que tenim molt ben encaminat”.

Redacció essaig.cat 

 

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: