Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Crònica dels resultats electorals a Algaida

El Partit Popular augmenta el seu avantatge a les eleccions generals a Algaida, el PSIB remunta una mica en vots i en percentatge i Units Podem Més fracassa al no només no sumar sinó encara empitjorar els resultats de la suma de Podem i Més a les eleccions de 2015.La participació fou dos punts més baixa que fa 6 mesos, passant del 68,82 al 66,79 %, és a dir que anaren a votar 2.574 electors.

resultats26J

DSC_2046La Jornada electoral va transcorre sense incidències.de rellevància a excepció d’un ensurt en una taula amb les paperetes a la taula ubicada a damunt l’escenari de l’auditori del casal.

Els representants de Units Podem Més foren els primers que abandonaren el casal Pere Capellà just poc després que veure que no s’aconseguiria obtenir el tercer diputat. Els representants del PP estaven moderadament contents, i respiraven amb la certa tranquil·litat de saber que el seu partit compta amb més possibilitats reals de continuar en el govern central. Els representants del PSOE han seguit la tendència de les Illes Balears i han recuperat força Tant en vots com en percentatge, si bé a Algaida si que es va produir el “sorpasso” del partit de Pablo Iglesias, i per aquest motiu en aquest eleccions el PSOE ha passat a ser la tercera força.

En el Senat la cosa va estar un poc més repartida. Aquests són els resultats a Algaida

resultats_senat26J

En els debats posteriors als resultats electorals els assistents que passaven per davant el casal després de sortir del pa amb oli solidari, es mostraren sorpresos de veure que el Partit Popular continuava sent la força majoritària al poble i a l’Estat. En allò que gairebé tothom coincidia era en què no seria recomanable anar a unes terceres eleccions, però que vists els resultats a Espanya no ho descartaven.

I a la resta de la Comunitat?

Captura26JIB
Arabalears.cat

A les Illes Balears els resultats deixen un repartiment d’escons idèntic al del 20 de desembre. El PP ha guanyat clarament els comicis i no han notat el canvi de candidat, ni les pugnes internes ni els casos de corrupció. La formació conservadora ha guanyat un 7% de percentatge de vot i s’ha imposat a 47 dels 53 municipis de l’arxipèlag.

La confluència entre Podem, MÉS i Esquerra Unida ha ocupat el segon lloc, però no hi ha motius per l’optimisme. Comparant els resultats amb el que van obtenir les tres forces per separat el 20-D, Units Podem Més han perdut gairebé 40.000 vots, per bé que el percentatge de vot a la comunitat és quatre punts superior a la mitjana de Podem a tot l’Estat i que aquí s’ha produït el sorpasso al PSOE. El PSIB ha mantingut els resultats i ha aconseguit sumar 5.000 vots, amb la qual cosa respiraven amb una certa tranquil·litat, perquè hi havia por que un altres resultat fes trontollar el govern de Francina Armengol. Ciudadanos ha perdut 4.000 ots però conserva el seu diputat i finalment Solidaritat per les Illes de Mateu Xurí ha aconseguit 7.300 vots i s’ha quedat a les portes.

Els representants de les Illes Balears al Congrés dels Diputats seran Teresa Palmer, Josep Vicent Marí Bosó i Àgueda Reynés (PP); Juan Pedro Yllanes i Mae de la Concha (Units Podem MÉS); Pere Joan Pons i Sofía Hernanz (PSIB-PSOE), i Fernando Navarro (C’s).

Redacció noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: