Dimarts, setembre 26, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

A Més per Algaida són optimistes amb el 3r diputat el 26J

assembleames1“Per primera vegada és possible guanyar les eleccions a Algaida”. Amb aquest optimisme s’expressava un dels assistents a l’assemblea oberta que Més per Algaida va dur a terme ahir horabaixa a les 20 hores al casal Pere Capellà.

L’acte va comptar amb l’assistència de Bel Busquets, coordinadora de Més per Mallorca i Toni Noguera, tinent de batle de Palma en qualitat de membre de l’executiva del PSM.

Amb ells, entorn a una quinzena de persones assistiren a la reunió. L’objectiu era posar sobre la taula i explicar el per què del pacte d’anar en coalició amb Podem, sota la marca Units Podem Més.

La coordinadora de Més per Mallorca Bel Busquets explicà que, tot i que Més és un partit d’àmbit illenc, hi havia la necessitat de formar una coalició d’esquerres per poder de tenir un diputat a Madrid, “el lloc on les decisions que es prenen afecten als interessos dels illencs”. Segons Busquets, aquestes noves eleccions “son una segona volta on es polaritzarà encara més el vot entre dretes i esquerres”

Segons l’acord, ratificat davant notari, s’estableix que en el cas que Toni Verger aconsegueixi ser diputat, haurà d’estar al grup de Podemos fins a l’elecció del nou president en la sessió d’investidura. Després, de mutu acord, podrà desvincular-se i l’opció més plausible és que s’incorpori al grup mixt . Tanmateix, segons els responsables de Més, Verger tindrà llibertat per poder presentar les iniciatives que trobi necessàries per tal de millorar les condicions de vida dels illencs.

assembleames2Busquets també ha insistit en què no hi ha intenció de dissoldre Més per Mallorca dins el projecte de Podem.

En el torn de Toni Noguera va recordar que ja són “38 anys sense diputat i tenim un govern centralista molt tancat a reconèixer la diversitat nacional del l’Estat espanyol”. Noguera reivindicà la necessitat de tenir una veu pròpia a Madrid, per intentar aturar les retallades i frenar el “genocidi financer que ens afecta”, i va afegir que els ajuntaments estan “intervinguts per la llei Montoro”.

El també futur batle de Palma, va afimar que “per primera vegada hi ha possibilitats de guanyar al PP i poder fer politiques d’esquerres” i va concloure la seva intervenció amb una símil sobre l’anada a Madrid i la marca de refrescs mallorquina Pep Lemon la qual “des d’aquí amb un valor afegit i bon disseny, lluita contra la pespicola i la cocacola”

Optimisme després de l’Assemblea.

Malgrat els representants de Més per Algaida es mostrassin optimistes, alguns membres de l’assemblea manifestaren les seves preocupacions davant algunes de les decisions i aptituds mostrades per l’ara soci de coalició. De fet alguns dels assistents criticaren “l’oportunisme de Podem” i que el fet que a l’hora de formar govern a les Illes Balears “no s’han volgut banyar”. Afegiren els mateixos assistents la contradicció de Podem a l’hora “de defensar l’educació i i després no voler la Facultat de Medicina”.

Altres assistents afirmaren que “sense tenir la seguretat de si es traurà o no el tercer diputat, potser s’ha tensat el partit sense emportar-hi”. No obstant això, tot i no estar d’acord quan es començava a dir que es faria aquesta coalició, una vegada aprovada en assemblea, ara tocava “estirar el carro”. Tanmateix, alguns dels assistents també afirmaren que alguns dels simpatitzants de Mes a Algaida que no està conformen amb aquesta decisió i que potser no acabin votant aquesta candidatura.

Busquets va recordar que la candidatura Progressistes per les Illes a l’any 2004 va obtenir els millors resultats de la història i no es va aconseguir treure un diputat. Noguera va recordar que a Madrid hi ha tot un conjunt de forces sobiranistes com Compromís, les marees, o fins i tot, en Comú Podem, amb qui “poder fer pinya”

Durant l’assemblea oberta també s’han tractat alguns dels temes de la campanya electoral, que des de Més per Algaida demanaren que es doni visibilitat a en Toni Verger, i d’alguns dels temes municipals i actes que es duran a terme properament.

Redacció noticiari es Saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: