Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaCastellitxCulturaPinaRanda

S’ha feta pública la llista de guardonats en els Premis Castellitx 2016

premiscastellitx16El passat dissabte dia 12 de març de 2016 es reuní el Jurat dels Premis Castellitx i acordaren concedir els diferents guardons:

 • XL Premi de Poesia:
  Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 83 titulat L’ordre del foc de Jesús Pacheco Julià, de Sant Celoni, Barcelona.
 • XL Premi de Narració Curta:
  Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 124 titulat Mons, d’Isabel Quintana Carrillo, de Palma, Mallorca.
 • XXXVIII Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat):
  Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 11 titulat El meu pis de la badia de Bartomeu Cifre Cerdà, des Port de Pollença, Mallorca.
 • XIV Premi de Fotografia
  Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Fotografia núm. 26 titulada Ventanas, de José Urbano Suárez, de Torrent, València.
 • IV Premi Juvenil de Narrativa Curta
  Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 5 titulat L’anorat groc d’Etna Miró Escobar, de Lleida.
 • VIII Premi de Pintura
  Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros per l’obra titulada Voladors d’Alexandra Castillo Campoy, de Son Servera, Mallorca.
 • II Premi Musical. Composicions per a música coral
  Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 142 titulat Llibre d’Amic e Amat de Bernat Gerard Quetglas Torelló, de Sa Cabaneta, Marratxí, Mallorca.

El Jurat d’aquesta edició ha estat format per:

 • Àmbit Literari i d’Investigació: Pere Fullana Puigserver, Gabriel Janer Manila, Pere Mulet Cerdà, Antoni Vidal Ferrando
 • Àmbit de Fotografia: Joan Capellà Galmés, Maria Josep Mulet Gutiérrez
 • Àmbit Arts Plàstiques: Lluís Maraver Moreno, Lourdes Sampol Noguera
 • Àmbit Musical: Baltasar Bibiloni Llabrés, Antoni Mulet Barceló, Josep Prohens Julià

El lliurament dels guardons dels Premis Castellitx 2016 tendrà lloc durant la Nit Algaidina de la Cultura, la festa literària que se celebrarà a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida dilluns, dia 28 de març de 2016 a les 19.30 hores.

La Nit Algaidina de la Cultura serà transmesa en directe per Titotieta Ràdio, La ràdio de les bèsties, emissora municipal d’Algaida, a través del 107.7 de l’FM i per Internet a www.titoieta.cat.

En total, a l’edició de 2016 s’han presentat 163 treballs. Les obres guardonades amb la Rosa d’Or de la Pau, seran properament publicades dins la Col·lecció Binària, edicions virtuals de l’Ajuntament d’Algaida, d’accés lliure i gratuït, on ja s’hi troben disponibles els premis Castellitx de l’any 2015.

Els Premis Castellitx es crearen l’any 1968 (en un principi s’anomenava Certamen Literari Castellitx perquè només recollia l’àmbit literari) i, exceptuant una interrupció durant la dècada de 1980, s’han convocat cada any.

Redacció noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: