Dimarts, novembre 28, 2023
AlgaidaMedi ambientPinaRandaResidus

1.500 € de sanció per l’abocament de tubs fluorescents

prohibittubsAhir donàvem la notícia de els bones dades del reciclatge de residus del municipi d’Algaida, i avui hem d’explicar que l’Ajuntament d’Algaida ha sancionat amb una multa de 1.500 euros a un particular per l’abocament de tubs fluorescents. Concretament, els tubs foren abocats en el contenidor de l’àrea d’aportació del cementiri d’Algaida.

La Policia Local va trobar a l’infractor en el moment de deixar els tubs, el va poder identificar i, posteriorment, l’Ajuntament va obrir el pertinent expedient sancionador en matèria de residus que acabà amb l’aplicació de l’esmentada sanció econòmica.

Els tubs fluorescents són considerats un residu perillós i, per això, el seu abocament a llocs indeguts suposen una infracció greu que té el grau màxim de sanció en aquesta matèria tant pel fet de fer l’abocament com també per la quantitat de fluorescents deixats en el contenidor.

Cal recordar que tant els tubs fluorescents com la resta de residus voluminosos, no es poden treure al carrer per la recollida porta a porta ni tampoc es poden deixar a les àrees d’aportacions sinó que s’han de dur al Parc Verd d’Algaida, ubicat a l’antic escorxador municipal amb l’horari següent: De dilluns a diumenge de les 09 a les 13 hores i de les 16 a les 20 hores, ja que l’àrea es troba vigilada per un operari.

D’altra banda, i pel que fa als voluminosos de línia blanca amb CFCs, línia blanca sense CFCs i línia marró (geleres, congeladors, termos, aparells d’aire condicionat, rentadores, rentaplats, màquines d’eixugar roba, forns, campanes, fregidores, aspiradors, radiadors elèctrics, televisors, aparells de ràdio, videocàmeres, telèfons, juguetes elèctriques, rellotges, calculadores, impressores, màquines d’escriure, fotocopiadores, ordenadors, etc.), cal recordar que existeix una recollida de voluminosos gratuïta i que s’ha de sol·licitar als telèfons  971 12 50 76 / 971 12 53 35. 

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, va lamentar que «es facin aquests tipus d’abocaments i més en un municipi com el nostre que feim esforços per donar les màximes facilitats i dedicam esforços per treure els residus de forma correcta».

En la mateixa línia va apuntar que «des de l’Ajuntament feim controls entre la Policia Local, la Brigada Municipal i també alguns veïnats que col·laboren per tal de poder trobar als infractors i així intentar evitar que es facin abocaments incontrolats».

Redacció noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: