Dilluns, octubre 2, 2023
AlgaidaPinaRandaReciclatgeResidus

Els veïnats del nostre municipi reciclen quasi el 57 % dels residus

Els veïnats d’Algaida, Pina i Randa han augmentat la quantitat de residus reciclats passant d’un 17’8 per cent a l’any 2010 fins a arribar al 56’9 per cent a 2015. Es tracta d’un augment del reciclatge que coincideix amb la implantació de la Inspecció Tècnica de Residus (ITR) en la qual el municipi d’Algaida va ser un poble pioner.

variacioreciclatgerebuig20102015

Els ajuntaments de Mallorca han posat en marxa diferents mètodes per potenciar el reciclatge entre els seus ciutadans: amb inspeccions de les bosses d’escombraires, la utilització de la bossa vermella per treure les escombraries no reciclable – o rebuig- (cosa que no feim a Algaida), l’eliminació de tots els contenidors del municipi o la creació d’àrees d’aportacions, que generen molta polèmica entre els ciutadans i es motiu de disputa entre els diferents partits polítics municipals.

A més reciclatge dels veïns, el consistori aconsegueix reduir la tarifa d’incineració. Això també ha provocat la creació de bonificacions. Aquest programa fa que els habitatges que reciclen de forma correcte tenen un descompte de 75,07 euros a la taxa de residus, cosa que no tenen els que no reciclen.

graficpercentagematerials2015Pel que fa a Algaida al 2015 Algaida ha tengut una millora notable ja que s’ha reduït el rebuig un 5,5%, si bé apuja als 43,1 %. Del 56,9 % restant que es recicla, el 8,7 % correspon a paper, un 8,6 % es correspon amb el vidre, un 10,2 % correspon als envasos i un 29,4 % correspon amb orgànica, segons es desprèn del gràfic que ha informat l’Ajuntament.

Des de l’Ajuntament d’Algaida, la batlessa Maria Antònia Mulet, celebra aquests xifres i agraeix als veïnats i veïnades del municipi la seva implicació en matèria de reciclatge de residus. Segons una informació en la web municipal, la batlessa ha agraït als ciutadans la implicació en aquests projectes que fan possible que Algaida, Pina i Randa siguin més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Redacció noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: