Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaEl TempsMedi ambientPinaRanda

Alerta taronja per altes temperatures a l’interior de Mallorca, avui i demà.

L’onada de calor que castiga les illes Balears des de divendres passat arriba aquest dilluns al seu punt màxim, i sembla que continuarà demà primer dia del mes d’agost.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha declarat l’alerta taronja per altes temperatures a l’illa de Menorca i a la zona sud i l’interior de Mallorca en què es podrien arribar a registrar valors de 39 i 40 graus, respectivament. Així, la resta de l’illa de Mallorca estarà en alerta groga amb temperatures màximes que arribaran als 38 graus.

Aquesta situació també es manté per a demà dimarts dia 1 d’agost a la mateixa hora. El dimecres sembla que les temperatures ens donaran una petita treva, ja que l’AEMET, preveu a hores d’ara, alerta groga amb temepratures que poden arribar als 36 o 37 º C.

Gaudeix del Sol

20108260_1222983971140931_9098511564840382134_nLa Direcció General de Salut Pública i Participació, conjuntament amb el Col•legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i l’Associació Espanyola Contra el Càncer, ha elaborat una campanya informativa destinada a la prevenció del càncer de pell. La campanya, amb el lema “Gaudeix del sol”, està emmarcada en les línies del Codi europeu contra el càncer i està dirigida tant a la població illenca com als turistes que ens visiten aquests mesos d’estiu. 

La majoria dels efectes adversos de l’exposició al sol es poden evitar seguint uns consells senzills:

  • Evitar exposar-se al sol en les hores centrals del dia (de 12.00 a 17.00 hores), així com les exposicions prolongades o fer-hi la migdiada.
  • Disminuir les parts del cos exposades directament al sol. Les peces lleugeres, les camises de punt espès i els calçons llargs bloquejaran la major part de la radiació solar. Es recomana cobrir el cap amb capells o gorres.
  • El sol pot danyar també els ulls, per la qual cosa és recomanable utilitzar ulleres de sol homologades que filtrin, almenys, el 90 % de la radiació ultraviolada.
  • Usar productes de protecció solar amb un factor elevat i adequat a l’edat, al tipus de pell i a la zona del cos.
  • Aplicar-se el fotoprotector almenys mitja hora abans de l’exposició solar i renovar l’aplicació cada dues hores.
  • Anar alerta en les exposicions sobre i a l’aigua, ja que la radiació pot penetrar fins a un metre en l’aigua clara.
  • La gent gran, les dones embarassades i els menors de 3 anys són molt sensibles a les sobreexposicions al sol en aquesta època de l’any; per tant, és important protegir-los especialment.
  • Hidratar-se la pell després de l’exposició solar i beure molta d’aigua per compensar la deshidratació.
  • Si es pren medicació, cal comprovar que no augmenta la sensibilitat cutània a la radiació ultraviolada. Convé consultar el metge o farmacèutic.

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d