Dimecres, desembre 6, 2023
AlgaidaConsell de MallorcaCulturaInfraestructuresMedi ambient

Visita del conseller de Cooperació Local a les obres que suvenciona el Consell de Mallorca a Algaida

img_2431El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, visitaren ahir el municipi d’Algaida per tal de seguir en primera persona el desenvolupament dels projectes que el Consell de Mallorca subvenciona a través del Pla Especial d’Inversions 2016-2017 i del Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles 2016-2017. En el recorregut per les obres hi assistiren la pràctica totalitat dels membres de la corporació municipal, inclosos els representants del Partit Popular i de Més per Algaida, Pina i Randa.

La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, presentà als responsables del Consell de Mallorca els projecte que l’ajuntament executa a través del Pla Especial d’Inversions 2016-2017, que consisteix en la reforma i ampliació de la Biblioteca Municipal d’Algaida. Les obres consisteixen en adaptar l’accés a totes les persones, instal·lant-hi un ascensor, ampliant la zona infantil, i reordenant l’espai de la biblioteca. L’obra està prevista que estigui enllestida d’aquí a un mes, si bé l’obertura de la biblioteca al públic no es preveu que se faci abans del mes d’octubre, entorn a la fira d’Algaida. Aquesta obra té un cost de 154.760,10 euros.

 

img_2435A través del Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles 2016-2017, l’Ajuntament d’Algaida dur a terme un projecte de reforma de la recollida de d’aigües pluvials al municipi, en una primera fase. Cal tenir en compte que el projecte tècnic de redacció i direcció també fou subvencionat pel Departament de Cooperació Local. La batlessa Mulet va recordar que aquest obra era molt costosa i que per això només s’havia pogut fer aquesta primera fase, amb un cost de 309.626,11 euros, i que encara quedarien dues fases més que apujarien en cost a un 600.000 euros. De totes maneres, va afegir Mulet, aquesta obra ja millorarà bona part de la recollida d’aigües pluvials del municipi.

Ahir es va acabar d’asfaltar, inclòs un tram més del carrer de la Ribera que era una de les millores del projecte. La setmana que ve acabaran de fer les voravies del tram del Carrer s’ Estació d’Algaida, actualment en mal estat degut al deteriorament provocat pel pas del temps i per la seva intensitat d’ús. Es pretén millorar les condicions de trànsit dels vianants i de reducció de velocitat dels cotxes amb la col·locació d’un reductor de velocitat tipus “lomo de asno”, amb la corresponent senyalització horitzontal i vertical.

ajudes_consell1617Algaida ha pogut adquirir, gràcies a una subvenció del Pla especial Vehicles 100 % elèctrics,  una furgoneta Categoria L per a càrrega totalment elèctrica valorats en 29.700. També s’han rebut 20.500 euros del Departament de Cooperació Local, provinent del Pla de despeses corrents 2016. El muntant total de les ajudes concedides pel Departament de Cooperació Local superen els 500.000 euros.

 Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d