Dilluns, octubre 2, 2023
AlgaidaConsell de MallorcaInfraestructuresMedi ambientmobilitat

El Podem que Volem també es posiciona en contra de la «sobredimensionada variant d’Algaida»

La notícia ha passat desaparcebuda aquests dies a Algaida per mor de les Festes de Sant Jaume. Però el col·lectiu El Podem que Volem va criticar el passat dimarts que Podem al Consell de Mallorca hagi «traït els principis del partit i els acords de governabilitat inicials» i que, per tant, estan actuant «a esquena de la ciutadania i del partit, permetent amb els seus vots favorables l’aprovació de projectes de carreteres que disten molt dels acords inicials».

Segons informa aquest col·lectiu en un comunicat publicat al seu web (només en castellà), aquesta crítica és conseqüència del projecte de l’autopista Campos-Llucmajor que, diuen, s’ha dut a terme «sense exposició pública del projecte, sense possibilitat de presentar al·legacions i sense passar pel ple del Consell, a pesar de ser un dels projectes més cars de la legislatura, uns 43 milions d’euros».

variant_podemPerò no només critiquen l’ampliació de la carretera del Migjorn que uneix els dos pobles del Migjorn de Mallorca. El Col·lectiu El Podem que Volem ha recordat que segons l’heremoteca durant el 2012 el Consell de Mallorca va considerar «sobredimensionat» el projecte de la variant d’Algaida, valorat en 8,3 milions d’euros, un projecte que en el 2014 va aconseguir el vistiplau de la Comissió de Medi Ambient. Per això, el col·lectiu va subratllar que «no entenen com s’ha aprovat ara un projecte valorat en més del doble», per part de la comissió informativa del Consell de Mallorca i que fou aprovat per unanimitat la setmana passada. Un projecte que, segons han recordat, inclou fins a la construcció d’un pàrquing públic als afores del poble, carrils bici o una rotonda amb passeig per a vianants.

Per tot allò, el col·lectiu de bases integrat dins el Manifest de Sineu, ha exigit a Podem del Consell de Mallorca que «es retracti en el seu suport i vot favorable als projectes de carretera i que procedeixi a tramitar-los amb transparència, garantint els drets de la ciutadania i rendint comptes davant els inscrits i militants de Podem a les Balears».

Redacció essaig.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: