Dissabte, desembre 9, 2023
AlgaidaEconomiaEducacióPinaRandaSolidaritat

Alumnes de 6è de primària participen en la IV Fira ICAPE (actualitzada)

Alumnes de sisè de primària del CEIP Pare Bartomeu Pou d’Algaida han participat juntament amb amb un trentena de col·legis en la IV edició del programa ICAPE, que fomenta que els alumnes participants treballin en competències emprenedores i col·laboratives, tot emmarcat dins un programa que simula la creació d’una empresa de caire social. Han participat avui dimecres 4 de maig de matí a la plaça Major de Palma.

Què és ICAPE?

ICAPE és un projecte educatiu que impulsa les capacitats emprenedores, els valors de la persona i familiaritza els estudiants amb el concepte de la responsabilitat social. L’objectiu és aconseguir que els alumnes estiguin més capacitats per: treballar en equip, prendre decisions, planificar, assumir responsabilitats, comunicar-se … És un programa dissenyat per a que els alumnes arribin a assolir les capacitats emprenedores de manera real, posant en pràctica el concepte d’aprendre – fent.

ICAPE és un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, que coordina l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI).

Cada etapa educativa disposa d’un programa, i en el cas de l’educació primària el programa tracta d’Emprendre a la Meva Escola. aquest programa té diferents etapes que consisteixen en:

  1. Crear una cooperativa, que inclou la idea de negoci, l’aportació de capital inicial, el nom de la cooperativa, la definició de l’equip directiu i elaboració d’ estatuts.
  2. La creació d’un imatge corporativa i un logotip
  3. La fabricació de productes
  4. L’etiquetatge i els preus
  5. la sol·licitud de permís de venda, la venda en el mercat i la dissolució de la cooperativa

Què han fets els cooperativistes algaidins?

En el cas dels alumnes algaidins, s’havien muntat dues cooperatives. La Cooperativa Can Pou era una cooperativa sense ànim de lucre que venien papallones, fundes de mòbils, collarets, punts de llibres i clauers. L’altra cooperativa rebia el nom d’Algaida Kids a més d’alguns dels productes anteriors, també venien anells, pins, imants, etc.

Els alumnes no només han venut els productes que havien fet sinó que també se les han enginyat per poder publicitar els seus productes, muntant les paradetes i decorar-les de la millor manera possible i mostrar-se com a nins/es anunci, tot sigui per una bona causa. El 25 % dels beneficis d’una i els 40 % de l’altra es destinaran a l’ONG local Algaida Solidari. La resta serà per rescabalar la inversió feta pels nins.

També han tengut temps per enregistrar dues falques que han estat emeses a Titoieta Ràdio:

Entre els molts assistents destaquen la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, el batle de Palma José Hila i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela. Per cert que la presidenta del govern ha fet una compra d’un collar a una de les cooperatives algaidines.

Us deixam amb algunes imatges de la jornada a la Plaça Major

Redacció noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

%d