Dilluns, desembre 4, 2023
AlgaidaPinapolíticaRanda

Així ha estat el darrer plenari ordinari de l’onzena legislatura a Algaida

Foto del darrer plenari ordinari de la legislatura, amb tots els regidors, la secretària municipal i l’interventor.

A les 20 hores del dijous 4 de maig va tenir lloc el darrer plenari municipal ordinari de l’onzena legislatura a Algaida. Presidit per la batlessa Maria Antònia Mulet amb l’assistència de tots els regidors i de la secretària municipal Queralt Ribot i l’interventor Joan Obrador. La sessió va començar aprovant l’acta de la sessió anterior per unanimitat

En primer punt de l’ordre del dia fou l’aprovació de l’expedient extrajudicial de crèdit amb unes factures que quedaven pendents. S’aprovà per unanimitat.

No s’aprovà el compte general i, de fet, fou retirat de l’ordre del dia, perquè primer ha de passar per exposició pública.

Control i Fiscalització

En l’assabentat dels decrets de batlia i dels acords de la Junta de Govern local aprovats des del darrer plenari, Rafel Oliver es va interessar pels següents decrets:

  • 11. Tancament per decret del carrer de Can Ribes de Pina. La batlessa respongué que per motius de seguretat d’una paret, però que ja està arreglada.
  • 20 i 69. Permisos de treballadores de l’EMI. Mulet respongué que es tracta de dos permisos per participar com a candidates a les eleccions municipals.
  • 27. Aprovació dels plecs per a la compra de dos solars a Pina. S’ha de fer a partir de la publicació en seu electrònica i en el BOIB.
  • 63. Sol·licitud del casal Pere Capellà per a Vox. Mulet respongué que és un error perquè donada la data s’ha de sol·licitar a la Junta electoral

Informació Municipal

La batlessa Maria Antònia Mulet va informar de les següents qüestions:

II Caminada Solidària contra el càncer. El passat dilluns dia 1 de maig es va organitzar la caminada solidària on enguany es va fer a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i la recaptació va ser de 1200 € per l’Associació. Per part nostra, cal fer un agraïment a totes les persones que van voler col·laborar amb la caminada. Moltes gràcies a l’Associació contra el càncer i molt especialment a les persones d’Algaida, Pina i Randa que hi formen part per la feina que fan i per la col·laboració que sempre hem fet amb ells i també un agraïment a totes les persones, entitats i personal de l’Ajuntament que va col·laborar i fer-ho possible.

Des del passat dijous 27 d’abril i fins dia 25 de maig es duen a terme les conferències de la UOM, UNIVERSITAT OBERTA A MAJORS que organitza la UIB arreu de Mallorca i que com cada any al nostre municipi hi formam part; seran 6 conferències cada dijous a les 18.00 h al casal Pere Capellà.

ENHORABONA al CV VÒLEI ALGAIDA I AL CE ESPORTIU ALGAIDA: al de vòlei pels èxits aconseguits per l’equip infantil femení i el juvenil femení; el primer per classificar-se com a campiones de Mallorca, de les Illes Balears i per la seva classificació per anar dins aquest mes de maig al campionat d’Espanya de la seva categoria que se celebra a Lugo i a l’equip juvenil per al seu ascens a 1er divisió. També volem desitjar molta sort a l’equip cadet per jugar l’ascens a la 1a divisió que aquest proper cap de setmana es juga al pavelló Andreu Trobat. Finalment, també desitja’m molta sort a l’equip amateur futbol del CE ALGAIDA a tots els partits que jugaran aquest mes i fins al mes que ve per poder ascendir a 3a divisió.

Renovació del Distintiu SG City 50-50 d’Igualtat. Margalida Puigserver va explicar que durant els mesos de novembre /desembre 2022 ens varen demanar diferents documents i evidències de la feina feta els darrers dos anys des de l’ajuntament amb el suport de la Comissió d’Igualtat i hem superat l’avaluació amb informes de conformitat. Enhorabona per la feina feta tant per part de la regidora com de totes les persones, entitats i representants dels grups polítics que han format part de la Comissió d’Igualtat.

Festa final de curs de les activitats de l’Associació de la Gent Gran d’Algaida, Pina i Randa el dissabte dia 3 de juny a les 11.00 h al pavelló Andreu Trobat. La regidora de gent gran a tots els regidors de l’ajuntament.

Informació ple extraordinari i comissió de cultura: El proper dilluns 8 de maig i dimecres 10 de maig es durà a terme la comissió de cultura i el plenari extraordinari per aprovar el nom del carrer UE-6 (TANQUETA). El nom proposat és el del batle republicà Pere Llull Fullana. Aquesta proposta ha estat exposada al BOIB per informació pública durant 20 dies hàbils i acaba avui (per dia 4 de maig). S’ha de dur a plenari perquè, si no s’aprova el nom del carrer pel Ple al recepcionar-se les obres que ja està tot a punt, es faria fora un nom de carrer. I això pot generar problemes als possibles compradors dels solars respecte dels números policials.

Precs i preguntes

Rafel Oliver del PP es va interessar pels següents temes:

  • Ocupació per part dels placers de l’aparcament a sa plaça per a persones amb minusvalidesa. Mulet digué que es demanarà que no s’hi deixen caixons de fruita.
  • Licitació de l’escola d’estiu d’Algaida i Pina. Maria Antònia Reynés digué en principi sí que n’hi haurà, tant a Algaida com a Pina.

Acabades les preguntes, Rafel Oliver va demanar la paraula i va agrair als companys regidors del PP que no continuaran després de les eleccions. També va agrair a l’equip de govern i a la batlessa per aquests vuit anys. i a tots els regidors haver dedicat el seu temps per dedicar-se a la política municipal.

Margalida Puigserver de Més per Algaida, Pina i randa va agrair la tasca de tots els regidors i especialment als seus companys de partit Maria Antònia Reynés i Tomeu Ballester.

La batlessa va tenir unes paraules d’agraïment després de 16 anys de vida política municipal, 8 dels quals de batlessa, que reproduïm:

“En primer lloc, donar les gràcies a tots els regidors i regidores d’aquest ple, tant als de l’oposició com als de l’equip de govern per la feina feta durant aquests 4 anys; una feina intensa que com tots sabem vam haver de reorganitzar i readaptar i m’atreviria a dir, a reinventar com jo sempre dic el nostre full de ruta per culpa d’una pandèmia mundial com fou la COVID-19. Una crisi sanitària que ens va afectar en tots els àmbits; el primer de tot i més difícil amb la salut, i després tots els altres com fou l’afectació a nivell laboral, econòmic, social, educatiu i personal. Per tot això, avui vull tornar a agrair a totes les persones que durant aquells mesos varen fer feina perquè la nostra situació no fos tan complicada. Gràcies als serveis sanitaris i farmacèutics, a les forces de seguretat (policia local i guàrdia civil), a protecció civil, als comerços bàsics, als treballadors i treballadores municipals i també i molt especialment a l’equip de govern per la seva feina i a l’oposició pel seu suport i acompanyament en aquells dies. Des de l’equip de govern hem intentat amb el nostre dia a dia fer la feina per a millorar el nostre municipi i mirar sempre pel bé dels seus veïnats i veïnades; no sempre ho hem aconseguit, i per això, en nom de tots i totes, demano disculpes per aquests moments en què no hem pogut complir els nostres deures i les nostres responsabilitats com a governants municipals.

I ja parlant a nivell més personal vull posar en valor que, malgrat les diferències polítiques entre els tres grups municipals, sempre hi ha hagut ha estat un respecte entre tots i totes. Perquè, al cap i a la fi, tots i cadascun de nosaltres des de la nostra posició compartim un objectiu comú que és fer feina per al nostre municipi i millorar-lo dia a dia. També vull posar en valor la feina feta des de l’equip de govern; un equip de govern de pacte i que si d’una cosa estic més que orgullosa és que, malgrat les diferències que hàgim pogut tenir, sempre hem intentat i m’atreveixo a dir que ho hem aconseguit: prioritzant la feina pel nostre municipi i no els partidismes de partit; I tot això és per a mi el millor que defineix la política municipal.

Com tots sabeu amb aquesta legislatura que ja acaba, també acaba una etapa de la meva vida que es va iniciar just ara fa 16 anys, l’any 2007. Dues legislatures com a regidora i després del 2015 fins a enguany com a batlessa. Una etapa on 16 anys es diuen aviat, però malgrat haver viscut moment difícils, me queda, en primer lloc, fer un agraïment a en Xesc Miralles perquè en el seu moment confies en mi per formar part de la llista dels socialistes a l’Ajuntament d’Algaida; també a Francesc Antich per iniciar aquest camí i a Jaume Jaume per seguir-lo així com a l’agrupació socialista d’Algaida per la seva confiança amb jo que sempre m’han demostrat.

No puc deixar d’agrair a totes i cadascuna de les persones amb les quals he pogut compartir moltes hores de feina, de posar en marxa projectes, moments de nervis, moments de malestar i enfado, però sobretot, molts bons moments que sempre recordaré. En primer lloc, als regidors i regidores amb qui he compartit tots aquests anys, MOLTES GRÀCIES; als treballadors i treballadores de l’Ajuntament, associacions, entitats, veïnats i veïnades del municipi i gent d’altres llocs a indrets; a la revista es Saig i molt especialment a Rafel Puigserver per les seves cròniques i notícies municipals durant aquests anys, i també a tots els batles i regidors companys d’altres municipis amb qui he pogut compartir molts grans moments i molt especialment amb els de la Mancomunitat del Pla. I sobretot un agraïment molt fort a la meva família pel seu suport a vegades complicat, la seva paciència perquè sense tots ells no hagués estat possible.

He intentat fer-ho bé per a tothom, segur que no sempre ho he aconseguit, segur que he comès errors, i per això vos demano disculpes. Però sí que vos puc assegurar que sempre he actuat pensant en el millor pel poble i la gent que hi vivim. Com deia abans han estat 16 anys, però ara toca cloure una etapa de la qual només puc estar agraïda, ja que és tot un honor i motiu d’orgull que els veïnats del teu poble et donin la confiança per ser la batlessa del lloc on vas néixer. Gràcies a tots i a totes, sense tots voltros no hauria estat possible.

Només me queda desitjar molta sort i encerts tant als regidors i regidores que la legislatura vinent ja no formaran part del Ple de l’Ajuntament. Molta sort al candidat i candidates a batlia, Margalida Fullana, Rafel Oliver i Margalida Puigserver a les pròximes eleccions i a continuar fent feina per a millorar el nostre municipi juntament amb els regidors i regidores que vos acompanyaran a partir de dia 17 de juny”

La sessió plenària va acabar amb una foto de tots els regidors i amb molt bon ambient i complicitat entre tots els regidors.

Redacció essaig-.cat

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: