Divendres, setembre 29, 2023
AlgaidaMedi ambientPinaRandaSanitat

Hi ha moscards tigres al municipi d’Algaida?

moscardtigre
Un exemplar del moscard tigre (Aedes albopictus)

Aquest estiu diferents mitjans de comunicació escrita, han tractat un dels problemes que més afecta els estius a la població: el moscard tigre, el qual crea importants problemes per les fortes picades que poden provocar reaccions cutànies dolorores, algunes de les qulas requereixen d’atenció mèdica. El moscard tigre pot  fer de vehicle transmissor de malalties com la provocada pel virus de Chikungunya, el dengue o la febre groga, si bé el risc de contagi es molt baix.

La presència del moscard s’ha multiplicat per quatre a Balears en comparació a l’any passat, segons l’empresa Moscard Tigre. El biòleg Mikel Bengoa, que treballa amb catorze ajuntaments de Mallorca, entre ells el d’Algaida, ha assegurat en delcaracions a la cadena SER que tots els municipis que estan al voltant de Palma està vivint aquest increment.

A més, assegura que el cotxe és el mètode predilecte d’expansió, ja que el mosquit tigre només té la capacitat de volar 400 metres en tota la seva vida.

Des de la Conselleria de Salut, la seva consellera, Patricia Gómez, recorda que cal prendre tota mena de precaucions i confirma que que el protocol de seguretat sempre està activat.

En el mapa de distribució de 2015 feta per la consultora Moscartigre de Palma (ampliau el mapa per veure la zona d’Algaida) es pot comprovar que de les trampes dipositades en el poble, han donat positiu a Pina i negatiu a Algaida i Randa, on una trampa donà positiu el 2014.

Com controlar el moscard tigre?

La primera mesura a prendre és l’eliminació dels possibles punts de cria., això són els petits cúmuls d’aigua. Hi ha una gran varietat de recipients que poden albergar larves de moscard tigre: un tap de plàstic, una llauna de tonyina buida, plats de test, juguetes infantils, elements decoratius, recipients d’acumulació de pluja, abeuradors d’animals, desaigües, fonts decoratives, pneumàtics i etc. són espais susceptibles de què el moscard tigre hi pongui els ous.

Un altre pas de control és l’ús de productes larvicides, que eliminin les larves d’aquells focus en els quals no s’han pogut eliminar. I també són apropiats els repelents de moscards que es troben en els establiments comercials.

Redacció Noticiari Es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

A %d bloguers els agrada això: